Mljac!

Buhtle s džemom od šljiva po bakinom receptu – prava utjeha za klince koji se ne vesele sutrašnjem danu

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Buhtle s džemom od šljiva po bakinom receptu – prava utjeha za klince koji se ne vesele sutrašnjem danu
04.09.2022.
u 09:07
Tople i izdašne buhtle klinci obožavaju, a ove nadjevene domaćim džemom od šljiva pravi su hit pa budite spremni na to da ćete kod sljedeće pripreme morati poduplati količine.
Pogledaj originalni članak

Volite li pripremati kolače, ne propustite svake sezone pripremiti nekoliko teglica domaćeg džema od različitog voća - s njima će svaki kolač biti ukusniji (i zdraviji!).

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Buhtle s marmeladom od šljiva

Sastojci:

500 g brašna za dizana tijesta

2 žumanjka

pola vrećice suhog kvasca

1 vanilin šećer

1-2 žlice ruma

2,5 dl mlakog mlijeka

100 g šećera

korica naranče

ribana korica limuna

1 dl ulja

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

U malo mlakog mlijeka stavite kvasac, šećer i malo brašna da se diže. U posudu stavite brašno, prstohvat soli, ulje i vanilin šećer. Dodajte samo žumanjke, rum i koricu limuna i naranče. Kad se kvasac digne ubacite ga u tijesto, a mlijeko trebate dodavati postepeno. Tijesto dobro tucite dok se ne pojave mjehurići. Ostavite ga da se diže pa ga ponovo tucite. Sad tijesto razvaljajte na debljinu prsta, režite u oblik pravokutnika i stavite na sredinu svakog žlicu domaće marmelade od šljiva. Zatvorite i oblikujte u kuglu. Slažite ih u lim za pečenje jednu do druge, a vanjske rubove premažite uljem da se ne zalijepe jedna za drugu. Ostavite ih da se dižu i, kad narastu, ubacite na 30 minuta u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Prije posluživanja buhtle pospite šećerom u prahu.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell




 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MO
montello
13:47 04.09.2022.

Mljac😋

MT
mtintilinic
10:21 04.09.2022.

Samo tako naprijed... Djecu treba od malena učiti da negativne emocije rješavaju hranom...