isprobajte

Čokoladni banana kruh – nestat će s pladnja prije nego se pećnica ohladi!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Čokoladni banana kruh – nestat će s pladnja prije nego se pećnica ohladi!
15.11.2022.
u 10:02
Banana kruh jedan je od onih kolača koje obožavamo pripremati. I to iz više razloga: prvi je što uvijek mudro iskoristimo banane, a drugi što je priprema vrlo jednostavna. Ne škodi ni to što se svi ukućani otimaju oko njega.
Pogledaj originalni članak

Recept za banana kruh gastroblogerica Tatjana Miletić obogatila je domaćom mamimom domaćom orahovicom, a ovaj put je dodala i komadiće čokolade i pekan orahe. Dok se okrenete kolača više neće biti!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Čokoladni banana kruh

Sastojci:

2 zrele banane

1 jaje

200 g brašna

100 g smeđeg šećera

1/2 praška za pecivo

60 g rastopljenog maslaca

2 žlice orahovice

žlica vanilije

1 bourbon vanilin šećer

prstohvat soli

puna šaka crne čokolade

Za nadjev:

crna čokolada

žlica vanilije

2-3 žlice ulja

šaka pekan oraha za posipanje

Priprema:

Prvo rastopite maslac. Možete to napraviti u kalupu u kojem ćete peći kolač, kako ne biste prljali suvišno posuđe, a ujedno ćete na taj način podmazati kalup. Izgnječite banane, a potom dodajte šećer, jaje, vaniliju i orahovicu i sve dobro sjedinite. Dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i solju, sjedinite i na kraju dodajte prohlađeni maslac. Smjesi dodajte sjeckanu čokoladu i pecite na 190 stupnjeva oko 60-70 minuta. Kolač izvadite iz kalupa i prelijte ga rastopljenom čokoladom pa preko nje pospite sitno sjeckane pekan orahe.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.