Recept za banana kruh gastroblogerica Tatjana Miletić obogatila je domaćom mamimom domaćom orahovicom, a ovaj put je dodala i komadiće čokolade i pekan orahe. Dok se okrenete kolača više neće biti!
Čokoladni banana kruh
Sastojci:
2 zrele banane
1 jaje
200 g brašna
100 g smeđeg šećera
1/2 praška za pecivo
60 g rastopljenog maslaca
2 žlice orahovice
žlica vanilije
1 bourbon vanilin šećer
prstohvat soli
puna šaka crne čokolade
Za nadjev:
crna čokolada
žlica vanilije
2-3 žlice ulja
šaka pekan oraha za posipanje
Priprema:
Prvo rastopite maslac. Možete to napraviti u kalupu u kojem ćete peći kolač, kako ne biste prljali suvišno posuđe, a ujedno ćete na taj način podmazati kalup. Izgnječite banane, a potom dodajte šećer, jaje, vaniliju i orahovicu i sve dobro sjedinite. Dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i solju, sjedinite i na kraju dodajte prohlađeni maslac. Smjesi dodajte sjeckanu čokoladu i pecite na 190 stupnjeva oko 60-70 minuta. Kolač izvadite iz kalupa i prelijte ga rastopljenom čokoladom pa preko nje pospite sitno sjeckane pekan orahe.