Glazirana mrkva jedan je od omiljenih priloga brojnih profesionalnih chefova jer izgleda fenomenalno na tanjuru, a i okus je božanstven ako je pripremite kako treba. Recept Tatjane Miletić pomoći će vam da ovo jednostavno jelo svladate u svega nekoliko koraka.
Glazirane mrkve s medom u soku od mandarine
Sastojci:
8 mladih mrkvica
3 žlice maslinova ulja
1/2 manje čaše vode
sol
papar timut
aromatizirana sol s lavandom
Priprema:
Kad pripremate glazirane mrkve birajte mlade i manje primjerke, jer su onda i slađe. Očišćene mrkve stavite u posudu i prelijte preko njih maslinovo ulje. Proprižite ih sa svih strana, pa dolijte vodu. Pirjajte ih desetak minuta dok voda ne ispari. Zatim prelijte med i sok od mandarine preko njih. Dalje pirjajte oko 5 minuta pa pospite mrkvice solju od lavande. Pazite da ne omekšaju do kraja, bit će ukusnije ako budu hrskale pod zubima.