Slatko jutro

Čokoladni muffini s gustom čokoladnom kremom – ljubiteljima čokolade dosta!

Foto: Marija Herjavić Jerkić
Čokoladni muffini s gustom čokoladnom kremom – ljubiteljima čokolade dosta!
10.11.2022.
u 07:58
Ako volite čokoladu danas je vaš dan! Čokoladni muffini s kremom prava su nagrada za sav trud i energiju koje ste uložili u radni tjedan. Iako službeno završava sutra, mi smo vas odlučili već danas nagraditi s ubojitim receptom.
Pogledaj originalni članak

Recept je osmislila Marija Herjavić Jerkić, gastroblogerica koja istinski uživa u pripremi hrane jer sve što radi najprije isprobaju članovi njezine obitelji. Svi znamo koliko su oni najmlađi oštri sudci - uvjerite se sami!

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Čokoladni muffini

Za biskvit:

5 jaja

80 g šećera

100 g maslaca

100 g čokolade za kuhanje

100 g oštrog brašna

sjemenke vanilije

Za kremu:

2 žumanjka

250 ml mlijeka

25 g kukuruznog škroba

25 g šećera

10 g maslaca

50-60 g čokolade za kuhanje

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Za biskvit pjenasto umutite žumanjke s pola količine šećera, dodajte omekšali maslac, zatim otopljenu čokoladu, vaniliju i na kraju brašno. Kad se sve dobro poveže, dodajte istučene bjelanjke s ostatkom šećera. Prebacite u kalupiće za muffine i pecite 25-30 minuta na 170 stupnjeva. Punite maksimalno 2/3 kalupa jer narastu tokom pečenja.

Za kremu mlijeko ugrijte skoro do vrenja, pa lagano dodajte u pjenasto tučene žumanjke sa šećerom i škrobom. Mlijeko prije dodavanja u kremu obavezno procijedite. Vratite smjesu za kremu u lonac, te kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući dok se krema ne zgusne. Kad se zgusne, dodajte maslac i čokoladu i miješajte dok se ne otopi i poveže. Kremu prekrijte prozirnom folijom tako da folija dodiruje površinu kreme. Dobro ohladite. Ohlađenu kremu malo promiksajte te stavite preko svakog muffina pomoću dresir vrećice.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.