Recept je osmislila Marija Herjavić Jerkić, gastroblogerica koja istinski uživa u pripremi hrane jer sve što radi najprije isprobaju članovi njezine obitelji. Svi znamo koliko su oni najmlađi oštri sudci - uvjerite se sami!
Čokoladni muffini
Za biskvit:
5 jaja
80 g šećera
100 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
100 g oštrog brašna
sjemenke vanilije
Za kremu:
2 žumanjka
250 ml mlijeka
25 g kukuruznog škroba
25 g šećera
10 g maslaca
50-60 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Za biskvit pjenasto umutite žumanjke s pola količine šećera, dodajte omekšali maslac, zatim otopljenu čokoladu, vaniliju i na kraju brašno. Kad se sve dobro poveže, dodajte istučene bjelanjke s ostatkom šećera. Prebacite u kalupiće za muffine i pecite 25-30 minuta na 170 stupnjeva. Punite maksimalno 2/3 kalupa jer narastu tokom pečenja.
Za kremu mlijeko ugrijte skoro do vrenja, pa lagano dodajte u pjenasto tučene žumanjke sa šećerom i škrobom. Mlijeko prije dodavanja u kremu obavezno procijedite. Vratite smjesu za kremu u lonac, te kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući dok se krema ne zgusne. Kad se zgusne, dodajte maslac i čokoladu i miješajte dok se ne otopi i poveže. Kremu prekrijte prozirnom folijom tako da folija dodiruje površinu kreme. Dobro ohladite. Ohlađenu kremu malo promiksajte te stavite preko svakog muffina pomoću dresir vrećice.