Lagano i ukusno

Čupave polpetice od tikvica i kozjeg sira

Foto: Thinkstock
Čupave polpetice od tikvica i kozjeg sira
27.06.2014.
u 17:00
Za ovo jednostavno i izdašno jelo bit će vampotrebno oko 40 kuna i pola sata
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI: 5-6 većih tikvica, 4 jaja, suhi kozji sir (2 šalice), kukuruzna krupica, češnjak, peršin, ulje za prženje

PRIPREMA: Tikvice naribajte, posolite i dobro ocijedite višak vode. Umiješajte bjelanjak u fini snijeg, a žutanjke u pjenu. Dodajte ocijeđene tikvice, naribani sir, protisnuti češnjak, nasjeckani peršin i na kraju krupicu. Sve fino oblikujte u kuglice. Svaku pritisnite dlanom da dobijete polpetu te ih pržite sa svake strane dok ne porumene.

Ocijedite višak masnoće i servirajte uz salatu od ljetnog povrća.

>>Prijedlog za ručak: Vegetarijanske polpete od soje sa salatom i radičem

>>Nedjeljni ručak: Janjeći kotleti s mahunama i mediteranskim finim travama

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.