Ćevapi za 79 kuna u plažnom baru u Kuparima nikako nisu bili opcija pa je na objed valjalo poći na neko drugo mjesto u općini Župa dubrovačka. Za riblja jela pripremljena od svježih namirnica domaći preporučuju konobu Lanterna u Mlinima, ljupkom mjestu na dubrovačkoj rivijeri, ujedno turistički najrazvijenijem mjestu u Župi.
Lanterna je obiteljski restoran u kojem se spravljaju lokalna jela, smješten u središtu mjesta, tik uz more pa dok jedete možete uživati u pogledu na župski zaljev i otočiće Supetar, Mrkan i Bobaru, zaštićenih ornitoloških rezervata na kojima je veliko gnijezdilište galeba klaukavca. Stolovi su dupkom puni, gosti polako uživaju u hrani, a uz riblja, u ponudi su i mesna jela.
Uz samo more postavljeno je nekoliko stolova, uz barke. Iako se nitko nije žurio ustati s toga mjesta, ni na natkrivenoj terasi nije bilo loše.
Tom dojmu pridonijeli su ljubazni i nasmiješeni zaposlenici i njihova nenametljiva, a opet prisutna briga za gosta.
“Da znam tako dobro kuhati, kuhala bih svaki dan”, pomislim uživajući u morskom pjatu “Lanterna” na kojem su ražnjić od račića, hobotnica, riba, povrće, školjka. Svega pomalo, i naposljetku dovoljno.
Doda li se tome i još savršeni kolač od sira, račun za hranu iznosio je 195 kuna. Vlasnik Lanterne je Ivo Masar.
Nema turista, u Turskoj su!