adventski specijaliteti

Darujemo vam recept za najtraženije jelo Fuliranja: Pripremite sami Esplanadine krokete s pršutom i paškim sirom!

Foto: Sandro Sklepić
Darujemo vam recept za najtraženije jelo Fuliranja: Pripremite sami Esplanadine krokete s pršutom i paškim sirom!
18.12.2021.
u 07:30
Ako ste posjetili ovogodišnje Fuliranje na Oleander terasi hotela Esplanade, sigurni smo da niste propustili isprobati kako izgleda kada se ugledan fine dining restoran, poput Espanadinog Zinfandels'a, predstavi u street food varijanti. Chefica hotela Esplanade, Ana Grgić Tomić, otkrila nam je kako pripremiti ove sočne zalogaje koji se doslovce tope u ustima.
Pogledaj originalni članak

– U ove hladnije dane svi žudimo za comfort foodom, a ovaj jednostavan recept će izmamiti osmijeh svima koji kušaju ovu slasnu okruglicu. Uz krokete preporučujem salatu od rikole i cherry rajčica te umak od domaće majoneze i limete kako bi dodatno pojačali okuse. Krokete možete poslužiti kao predjelo ili prilog, a jako se dobro slažu uz aromatično kuhano vino – idealan meni za podizanje atmosfere i temperature. Dobar tek! - poručuje Ana Grgić Tomić, chefica chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko, a mi vam u nastavku dijelimo recept koji će vas sigurno oduševiti.

Foto: Hotel Esplanade

Kroketi s pršutom i paškim sirom

Sastojci:
300 g pršuta
150 g brašna
70 g maslaca
1 l vrhnja za kuhanje
100 g paškog sira
sol, papar

Za paniranje:
jaja
oštro brašno
krušne mrvice
panko mrvice

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:
Pršut narežite na sitno. U lonac na srednjoj vatri stavite maslac i pršut te, kada se masnoća rastopi, dodajte glatko brašno pa sve zajedno neprekinuto miješajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte vrhnje za kuhanje, naribani paški sir te sol i papar. Miješajte toliko dugo dok se smjesa ne počne odvajati od stijenke lonca. Smjesu prebacite u plitku posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Stavite je u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Oblikujte kuglice, uvaljajte ih u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice. Nakon toga kuglice ponovo uronite u jaja te panko mrvice kako bi pri prženju u ulju dobili što hrskaviju koricu s mekanim punjenjem. Kuglice pržite u biljnom ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.