U sklopu naše turističke patrole obilazili smo i, u potrazi za najboljim Večernjakovim zvjezdicama, ocjenjivali ponudu restorana na kontinentu. Hrana je manje-više svugdje bila dobra ili barem solidna, doduše negdje preskupa, a na drugom mjestu iznenađujuće povoljna, poput ručka za pet eura u Otoku. Naposljetku, pobjednika smo pronašli u baranjskoj općini Bilje, u Kopačevu, i veliku zvijezdu Večernjeg lista dodijelili Didinu konaku koji je osvojio 95 od mogućih 100 bodova. Oduševili su nas tu ukusno pripremljena hrana i porcije od kojih se možeš najesti, ugodan ambijent na ulazu u Park prirode Kopački rit uklopljen u tradicijsku arhitekturu ovoga kraja, ljubazno osoblje, razumne cijene...
I nismo imali nikakav "povlašteni", već tretman kao i svaki drugi gost jer nitko od zaposlenika nije znao ni tko smo ni po kojem smo zadatku došli. Vijest o pobjedi javili smo Viktoru Tašiću, voditelju ovog restorana koji posluje deset godina, čija su okosnica ponude stara baranjska jela, a riječna se riba spravlja na "milijun načina".
– Njegujemo tradiciju Baranje i Slavonije, trudimo se, mislimo da dobro radimo, a priznanje je potvrda da je to tako i sretni smo što smo ga dobili – rekao je Tašić.
– Naša općina poznata je po nekoliko vrhunskih restorana u kojima se priprema vrlo specifična baranjska kuhinja, a to su najčešće riblja i lovačka jela i obavezno "baranjsko zlato", začinska crvena paprika. Stoga nas ne čudi ova nagrada koja uvrštava naše ugostitelje u sam vrh hrvatske gastronomije – čestitavši Tašiću i njegovu timu restorana Didin konak poručila je Senata Majić, direktorica TZ Bilje-Kopačevo.