"Hrskava i zlatna"

Djelatnica KFC-a: 'Recept za našu piletinu imaju 2 ili 3 osobe na svijetu, a čuva se u trezoru'

Foto: Shutterstock
Djelatnica KFC-a: 'Recept za našu piletinu imaju 2 ili 3 osobe na svijetu, a čuva se u trezoru'
26.05.2022.
u 12:30
U jednoj se tvornici zato radi prva polovica mješavine začina KFC-a, a u drugoj druga pa nitko nema potpuni recept...
Pogledaj originalni članak

Lanac restorana s jelima od piletine Kentucky Fried Chicken (KFC) jedan je od omiljenih restorana brze hrane pa ne čudi da su mnogi kuhari i kulinarski amateri pokušali kod kuće spohati piletinu da okusom podsjeća na popularnu KFC-ovu.

Zato je jedna od voditeljica prodaje KFC-a iz Velike Britanije za Express otkrila što zna o slavnoj smjesi za pohanje koju koristi KFC i zašto se baš njih često može čuti da im je piletina "savršeno hrskava i zlatna",; a navodno je identičnog okusa u svih 1000 restorana Velike Britanije.

Ovo ne možemo ni zamisliti: Evo kakva se sve hrana nudi u McDonald's restoranima diljem svijeta

Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s

Poznato je da lanac brze hrane vrlo dobro čuva tajnu svog recepta mu godišnje priskrbi više milijuna dolara, a to je potvrdila i voditeljica prodaje Alexis Conran koja ističe da točan recept znaju samo rijetki, a čuva se zaključan u glavnom trezoru KFC-a u Kentuckyju.

- Samo dvije ili tri osobe iz KFC-a znaju točan recept za našu piletinu - kaže ona i objašnjava da KFC lanac svoju mješavinu začina radi u totalnoj tajnosti; uz pomoć dva blendera za začine postavljenih u dvije različite KFC tvornice, tako da djelatnici nijedne nemaju potpuni recept...

- Jedna tvornica radi prvu polovicu, a druga drugu polovicu mješavine začina, a na trećem se mjestu pakira - kaže voditeljica.

Radnici u restoranima, kaže, piletinu prvo umaču u smjesu za paniranje pa u smjesu začina ne znajući što je u njoj, a i za proces pohanja ili paniranja postoji vrlo strog postupak.

Tada se naime spomenuta smjesa ulijeva u veliku posudu s brašnom, a djelatnici restorana svaki komad piletine “zagrabe, umoče u smjesu i podignu' točno deset puta...

- Tako želimo osigurati da svaki komad ima na sebi potpuno istu količinu smjese za pohanje - rekla je, a tako se navodno radi od prvog KFC restorana otvorenog davne 1952. godine.

Proces pohanja je, dodaje Conran, isti u svim KFC restoranima diljem svijeta, a i sama ga je imala priliku isprobati i ispohati nekoliko komada slavne KFC piletine.

- Ma proces je sulud, ne bih to mogla raditi! - priznaje voditeljica. "Pa ipak, ono što provjereno radi, ne mijenjaš!"

Kao dijete bila je luda za Harryjem Potterom, pa joj je tata izgradio mini Hogwarts!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar krkcro
krkcro
16:01 26.05.2022.

Ha ha ha 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂