najveći lanac craft pekara

Dobra vijest: Otvoren Bread club na Britancu – to im je peta poslovnica u Zagrebu!

Foto: Promo
Dobra vijest: Otvoren Bread club na Britancu – to im je peta poslovnica u Zagrebu!
01.03.2023.
u 08:37
Jedna od najpoznatijih zagrebačkih craft pekarnica Bread Club otvorena je na petoj lokaciji, na adresi Britanski trg 9. Nakon što je njihova prva lokacija na Trešnjevci bila jedan od pokretača trendova i stvaranja zagrebačke scene ljubitelja sourdough kruha, počeli su sa širenjem poslovanja i na druge gradske kvartove.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački Britanski trg upravo je dobio poslovnicu Bread Cluba, zagrebačke pekare koja je među prvima počela raditi isključivo sa sourdough tijestom. Tako je Zagreb pored Trakošćanske, Vlaške, Bukovačke i Horvaćanske bogatiji i za poslovnicu na Britancu. Bread Club je odmah po otvaranju svoje prve poslovnice na Trešnjevci stvorio vjernu zajednicu, a kupci su odmah prepoznali kvalitetu i ljubav koju ekipa koja stoji iza Bread Cluba ulaže u svaki proizvod.

Foto: Promo

– Veseli nas svaka nova lokacija koju otvorimo, krenuli smo s Trešnjevke, iz malog pogona koji je ujedno bio i prodajno mjesto. Tu smo jako puno naučili o navikama naših kupaca, jer smo konstantno bili u direktnom doticaju s njima. U međuvremenu smo narasli i proizvodnju smo dislocirali, tako da smo sada u proizvodnom prostoru većem od 800m2, iz kojeg snabdjevamo sva prodajna mjesta koja imamo. Trenutno smo u potrazi za novim lokacijama za daljnje širenje, kako bismo bili dostupniji što širem krugu naših kupaca – rekla je jedna od suvlasnika Bread Cluba, Anamaria Palić.

Foto: Promo

Pored mirisa kruha i focaccie, Britanskim trgom će se od sada širiti i miris kroasana, cruffina i glasovite pizze za koju je Bread Club tim nedavno dobio srebrnu medalju na Svjetskoj olimpijadi pekarstva i još mnoštva proizvoda koji odmah postaju hit na društvenim mrežama. Bread Club je brend proizišao iz ljubavi prema pekarstvu, koju oni svakodnevno šire sa svojim posjetiteljima, a od danas i na lokaciji Britanski trg 9.

ostavit će srce 'na terenu'

Idemo na pekarsku olimpijadu! Boje Hrvatske branit će ekipa iz Bread Cluba

Pekarstvo je odavno preraslo iz puke pripreme kruha u ljubav prema cijelom procesu i načinu življenja. Tome svjedoči i sve veći broj artisan sourdough pekarnica koje se otvaraju po gradu. Među predvodnicima tog trenda je ekipa iz Bread Club pekare, male pekare koja je krenula sa zagrebačke Trešnjevke, da bi se u vrlo kratkom roku nametnuli kao jedan od najbitnijih čimbenika sourdough scene te otvorili četiri prodajna mjesta i veći proizvodni pogon.

Ivana Urem Marohnić

Svakom bih preporučila da u ova stresna vremena pokuša pronaći utjehu i mir pripremajući vlastiti kruh

Preradovićeva – Martićeva – Britanac, tri lokacije u strogom centru Zagreba koje će vas vjerojatno asocirati na kaos s parkingom, nedostižne cijene kvadrata u gradu, jednu od najpopularnijih tržnica u gradu ili mjesta dobrog provoda, a mi ih ovdje spominjemo zato što je s jedne od te tri lokacije prije točno šest godina krenula sourdough revolucija koja je zaludila Zagrepčane i zauvijek promijenila njihov odnos prema kruhu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.