KRUH KAO KOLAČ

Donosimo vam recept za zdrav, ali fin banana bread

Donosimo vam recept za zdrav, ali fin banana bread
14.09.2019.
u 07:00
Postoje dvije teorije o tome kako je 'banana bread' dobio na popularnosti, a mi smo neovisno o teorijama zahvalni na tom receptu koji potječe iz Amerike.
Pogledaj originalni članak

Banana bread postao je popularan 1930-ih godina te jedna teorija tvrdi da je svoju popularnost stekao zbog same popularizacije sode bikarbone i praška za pecivo. Druga pak teorija tvrdi da je ovaj fini kolač postao popularan tijekom Velike depresije jer domaćice nisu htjele bacati prezrele banane koje su same po sebi bile skupa namirnica na tržištu. Moguća je kombinacija obje teorije, a mi vam donosimo recept za sočan i slatki banana bread po našem izboru

Banana bread

Sastojci: 

1/2 šalice omekšalog margarina

1 šalica šećera

2 jaja

2-3 zrele banane

1 žličica sode bikarbone

2 šalice brašna

malo soli

po želji orasi, maline ili neko drugo bobičasto voće

Priprema: 

1. Margarin pjenasto umutiti sa šećerom.

2. Dodati jedno po jedno jaje i sjediniti smjesu

3. Banane izgnječiti i dodati smjesi od jaja te ručno izmiješati. 

4. Brašno, sodu bikarbonu i sol pomiješati i ručno sjediniti sa smjesom od jaja. 

5. Maline posuti sa malo brašna pa dodati u dobivenu smjesu. Orahe nasjeckati i također dodati u smjesu. 

6. Kalup za gruh namastiti margarinom te izliti smjesu. 

7. Peći na 200 stupnjeva, oko 50 minuta (provjeriti čačkalicom da li je kolač dovoljno pečen). 

 

Po banane možete otići na trešnjevački plac, a možete ih kupiti i u dućanu; bitno je samo da su dovoljno zrele. 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
08:25 14.09.2019.

A nije banana kruh? Zar je ukusniji, ako se napiše "bread"?

NT
No_trouble
08:49 14.09.2019.

Ofkors da je bolji bread od kruha.