istraživanje

Doručak, pa čak i nezdrav - manji rizik za infarkt za čak 20 posto!

Foto: Foto: Thinkstock
Doručak, pa čak i nezdrav - manji rizik za infarkt za čak 20 posto!
24.07.2013.
u 11:25
Imate li genetsku predispoziciju za oboljenje od srčanih bolesti, razmislite o uvođenju doručka u svakodnevnu prehranu...
Pogledaj originalni članak

Doručkujete li, sprečavate rizik za dobivanje infakta za čak 30 posto, otkrila je nova studija sa sveučilišta Harvard.

U istraživanju koje je trajalo 16 godina sudjelovalo je ukupno 27 tisuća ljudi u dobi od 45 do 82 godine. Proučavajući vezu svkodnevnog jutarnjeg obroka i zdravlja srca znanstvenici su otkrili da taj obrok ima važnu ulogu u smanjenju rizika od srčanih bolesti i infarkta unatoč, primjerice, navici čestog pijenja alkohola ili povećanoj tjelesnoj težini, piše Daily Mail.

- Bolje je pojesti nešto nego ništa ujutro. Ljudi koji redovito doručkuju vitkiji su i imaju zdravije srce - otkrio je autor studije Leah Cahill.

Mnogi ljudi tvrde na ne mogu jesti ujutro jer im hrana teško pada na želudac, no stručnjaci kažu da je tijelo lako naviknuti, pa već nakon tjedan dana uzimanja hrane ujutro organizam će sam početi tražiti svoje \"pogonsko gorivo\"...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.