Pizza je jedno od najpoznatijih i jednostavnih jela za pripremu, a sad su kuhari otkrili kako olakšati i ubrzati posao pečenjem pizze u tavi, prenosi The Sun. Pizza iz tave odlična je za brzinski ručak ili kao međuobrok, a evo kako je napraviti u samo nekoliko minuta.
Pogledajte hit-recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:
Prvo što trebate napraviti jest u tavu staviti tijesto, rajčicu te sir. Zatim tavu stavite na vatru i zagrijavajte deset minuta, sve dok se sir potpuno ne rastopi. Nakon što se sir rastopi, možete dodati i ostale dodatke po želji ili malo bosiljka za pravi talijanski ugođaj i okus.
Kendall Zaluski, kuharica, rekla je kako je tava odlična za pečenje ukusne i jednostavne pizze. “Smatram da je to najbolji način da se dobije savršena pizza kod kuće. U tavi dobijete vatru koja zagrijava tijesto te ostavlja donji dio tijesta hrskav i ukusan, kao da je pečena u krušnoj peći”, rekla je Kendall.
Kuhari zapravo preporučuju da se pizza peče u tavi jer je bolja od pećnice. Većina pećnica može postići temperaturu samo do 250 stupnjeva Celzijusa, dok se pizza uobičajeno peče na 400 do 500 stupnjeva Celzijusa, što s pomoću tave lako možete postići.
Upoznajte gospodina koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu:
strašan tekst....