Ima puno recepata kako napraviti domaću pizzu i to stvarno nije veliki problem, čak je i tijesto lako za napraviti. Kada se radi o vašoj domaćoj pizzi, postoji jedan trik u pripremi koji zaboravljate, a zbog njega bi okus vaše pizze bio bolji. Većina ljudi na pizzu stavlja običnu rajčicu iz staklenke ili tetrapaka, a ako ćete već raditi pizzu doma, napravite je što boljom.
Pogledajte recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:
Bez obzira na to koji je vaš najdraži recept, nedostaje mu jedan sastojak - parmezan sir. Parmezan je obično sir koji se koristi kako bi pojačali okus jela, ali, kako piše mashed.com, stavljanje parmezana u rajčicu, pojačava njen okus i daje pizzi odličnu podlogu.
Također, parmezan pomaže zgusnuti rajčicu, što je uvijek dobra stvar kada se radi o pizzi. Umak od rajčice ide direktno na tijesto, a kada je on prerijedak, ulazi u njega i ostavlja ga gnjecavim, a ni korica neće biti hrskava i fina.
Iako je bilo koja vrsta parmezana dobra za ovaj trik, naribani parmezan zapravo je samo 90% sir, dok su ostatak razne namirnice koje sprječavaju zgusnuće. Zato bi najbolje bilo samostalno naribati sir, iako je to samo malo više posla.
Upoznajte gospodina koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu:
nemaš ti Đuka pojma