Za zdravlje

Evo zašto biste već danas trebali staviti sušiti koru od jabuke

Foto: Thinkstock
Jabuka
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
21.12.2011., Mihaljevci, Pozega - Tradicionalno kicenje bora jabukama i orasima. Photo. Dusko Mirkovic/PIXSELL
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
jabuka
16.08.2016.
u 22:26
Jabuke možete naribati i zamrznuti te tako za zimska razdoblja imati spremne paketiće za pripremanje pite od jabuka ili neke druge slastice. Ako volite kompote, jabuke narežite na ploške i zamrznite
Pogledaj originalni članak

Za zdravlje jedite jednu jabuku na dan. 

Savjet je to koji  itekako "drži vodu". Ipak, kada im prođe sezona, cijena jabuke znatno je veća, a sve je teže naći i one koje su rasle u nečijem dvorištu bez kupanja u pesticidima. 

Iskoristite stoga ovo vrijeme i ogulite koru od neprskanih jabuka i stavite ih sušiti. Najviše vitamina i hranjivih sastojaka nalazi se upravo u kori jabuke, koju nažalost, mnogi roditelji skidaju kada komadiće ovog voća daju svojoj djeci. 

Jabuke možete naribati i zamrznuti te tako za zimska razdoblja imati spremne paketiće za pripremanje pite od jabuka ili neke druge slastice. Ako volite kompote, jabuke narežite na ploške i zamrznite. 

No, koru nikako nemojte bacati. Ostavite da se osuši i spremite. Od nje ćete u zimskim mjesecima skuhati ukusan čaj koji će pokrenuti vašu energiju. 

Osim toga, potaknut će i probavu, a potaknut će i cirkulaciju. Kada članove vaše obitelji napadnu razne prehlade, ovaj čaj će pomoći u eliminaciji sekreta i "otvoriti" nosnice. 

Zbog odličnog ukusa, obožavaju ga i djeca i odrasli, a svakako ga obogatite i štapićem cimeta koji je također ljekovit, te medom i limunom. 

Bijeli, rafinirani šećer svakako pokušajte izbjeći. 

>>Ovu biljku najčešće izbjegavamo u širokom luku, ali ona je zapravo čudesni lijek  

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.