Koliko ih možete pojesti?

Faširanci nisu mačji kašalj, moraju biti mekani, sočni i puni okusa – baš kao u ovom receptu!

Foto: Pixsell
Faširanci nisu mačji kašalj, moraju biti mekani, sočni i puni okusa – baš kao u ovom receptu!
23.03.2023.
u 11:37
U smjesu za faširance možete dodati malo vode pa će biti rahlija. Ako pripremljene faširance prije prženja uvaljate u prezle, tada budu hrskaviji i daju se ljepše oblikovati.
Pogledaj originalni članak

Faširance najviše volimo pojesti s nekim finim, bezmesnim varivom, a druga omiljena kombinacija nam je s finom krumpir salatom što vam danas predlažemo!

Foto: Pixsell

Faširanci

Sastojci:  

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 manja glavica luka
  • 1 jaje
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 3-4 žlice krušnih mrvica
  • 1 dl vode  

Foto: Pixsell

Priprema:    

Luk jako sitno nasjeckajte, stavite u zdjelu, posolite i ostavite desetak minuta, da se smekša. Dodajte meso i sve ostale sastojke pa dobro promiješajte, najbolje rukom, da se svi sastojci sjedine. Ostavite smjesu da odmori 10 minuta. Vlažnim rukama formirajte faširance (izvadite manju količinu smjese, formirajte u kuglu, a zatim u disk). Ovako pripremljene faširance možete uvaljati u krušne mrvice. U tavi zagrijte ulje ili mast pa na srednje jakoj vatri pržite faširance sa svake strane 7-8 minuta (tako da izvana dobiju koricu, a iznutra ostanu sočni i mekani). Poslužite uz salatu koju napravite tako da skuhate krumpir i narežete ga na ploške. Luk narežete na polumjesece, začinite po želji solju i paprom, uljem i octom. Ostavite da se salata ohladi.

Kako chef kaže

Sveto zlato u kuhinji: Naučite pripremiti jus svih juseva, tamni goveđi temeljac po receptu chefa Filpa Horvata

Jus je, nema nikakve dvojbe, temelj svake kuhinje i svatko tko se želi baviti kuhanjem trebao bi ga znati napraviti. Priprema jusa traži našu posebnu pažnju i vrijeme, kao i svaka druga izgradnja temelja, u građevini recimo. Zato je jus zlato svake kuhinje, treba ga poštovati i dati mu na važnosti koju zaziva i zaslužuje, a on će taj trud svakako uvijek obilato vratiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.