Kuhajte kao chef

Glazirana mrkva idealan je dodatak na tanjuru ako želite impresionirati goste ili uživati u zdravom i ukusnom prilogu

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Glazirana mrkva idealan je dodatak na tanjuru ako želite impresionirati goste ili uživati u zdravom i ukusnom prilogu
03.11.2022.
u 09:50
Ukoliko ovih dana pripremate meso ili ribu, kao prilog probajte glaziranu mrkvu s medom u soku od mandarine. Priprema se jednostavno i brzo, a tijekom pripreme vodite računa da mrkvu ne prekuhate kako bi ostala hrskava. Za još raskošniji dojam dodajte i sol s lavandom koja svemu daje posebnu draž.
Pogledaj originalni članak

Glazirana mrkva jedan je od omiljenih priloga brojnih profesionalnih chefova jer izgleda fenomenalno na tanjuru, a i okus je božanstven ako je pripremite kako treba. Recept Tatjane Miletić pomoći će vam da ovo jednostavno jelo svladate u svega nekoliko koraka.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Glazirane mrkve s medom u soku od mandarine

Sastojci:

8 mladih mrkvica

3 žlice maslinova ulja

1/2 manje čaše vode

sol

papar timut

aromatizirana sol s lavandom

Priprema:

Kad pripremate glazirane mrkve birajte mlade i manje primjerke, jer su onda i slađe. Očišćene mrkve stavite u posudu i prelijte preko njih maslinovo ulje. Proprižite ih sa svih strana, pa dolijte vodu. Pirjajte ih desetak minuta dok voda ne ispari. Zatim prelijte med i sok od mandarine preko njih. Dalje pirjajte oko 5 minuta pa pospite mrkvice solju od lavande. Pazite da ne omekšaju do kraja, bit će ukusnije ako budu hrskale pod zubima.

Dobre ideje

Pun pogodak za svaku priliku: Masline u tijestu – malo drugačija grickalica za guštanje u dobrom društvu

Priprema ovog zabavnog jela traži malo strpljenja oko formiranja kuglica, ali kada ih probate, ta "igra" za vas će postati slatki ples. Ono što ih čini još više posebnim jest da ih možete zamrznuti, samo ih odložite u vrećicu za zamrzivač i po potrebi vadite, premažite razmućenim jajetom i pecite. Ukoliko želite kuglice možete umakati i u sezam (prvo u jaje, pa u sezam), kao što je prikazano na slici.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.