Danas vam predlažemo jednu pomalo neobičnu gustu juhu, prije svega zbog gomile povrća i začina koji idu u recept. Sve je dodatno obogaćeno finim krem-sirom zbog kojeg je juha dobila tu finu strukturu i postala kremastija i ukusnija. Sezona je bundeve tako da ona dominira, a sve ostalo povrće je samo dodatni bonus ovom zdravom i ukusno jelu za koje je zaslužna Tatjana Miletić s bloga MyTastyPot.
Gusta juha od bundeve, leće i kukuruza
Sastojci:
1 crveni luk
3 mrkve
500 g pečene bundeve
2 štapića celera
100 g crvene leće
4 šake kukuruza u zrnu
1 klip kukuruza
2 režnja češnjaka
1 žličica kurkume
1 žličica marokanskog začin ras el hanout
1 žličica čilija
1,5 l povrtnog temeljca
150 g finog krem-sira
Priprema:
Crveni luk prodinstajte na maslinovu ulju, dodajte sol, kurkumu, čili, žličicu vode i dinstajte nekih desetak minuta, dok sve ne omekša. Zatim dodajte sjeckanu, celer, češnjak, pola količine pečene bundeve i crvenu leću. Na kraju dodajte zrna kukuruza i ukoliko želite da vam juha bude još zanimljivijeg izgleda klip kukuruza koji ćete prethodno nasjeckati na što sitnije kolutiće. Sve lijepo promiješajte, dodajte temeljac i kuhajte oko 15 minuta. Polovinu smjese prebacite u blender, dodajte ostatak bundeve, krem-sir i sve izblendajte. Zatim taj sadržaj vratite u juhu i dobro sjedinite. Juhu poslužite odmah dok je topla, s dodatkom krutona, sjeckanog peršina ili, u posebnim prilikama, vizualno vrlo atraktivnog mikropovrća.