silvestarska noć

Glazirani teleći ossobuco po receptu Ane Grgić Tomić dostojan je najsvečanijih trenutaka za stolom

Foto: Hotel Esplanade
Glazirani teleći ossobuco po receptu Ane Grgić Tomić dostojan je najsvečanijih trenutaka za stolom
31.12.2021.
u 07:54
Uz basmati rižu sa sušenim rajčicama i pinjolima kao prilogu ovom savršenom komadu mesa svojim ćete gostima itekako uljepšati ulazak u novo ljeto.
Pogledaj originalni članak

Priprema zahtijeva malo više vremena, ali će svatko tko kuša ovu kombinaciju okusa biti preplavljen osjećajem da je sve baš onako kako treba biti. - Zato kuhaču u ruke i odlučite da je godina pred vama ona u kojoj ćete probuditi chefa u sebi. Uživajte u pripremi! - poručuje Ana Grgić Tomić, chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko.

Foto: Hotel Esplanade

Glazirani teleći ossobuco, basmati riža sa sušenim rajčicama i pinjolima

Sastojci za 4 osobe:

3 kg telećeg ossobuca

1 kg korjenastog povrća (luk, mrkva, celer)

1 l povrtnog temeljca

1 l crnog vina

2 režnja svježeg češnjaka

ružmarin, timijan, sol, papar, po želji

200 g basmati riže

50 g sušene rajčice

30 g pinjola

svježi bosiljak, po želji

Priprema:

Za marinadu pomiješajte crno vino, korjenasto povrće narezano na kockice, polovice režnjeva češnjaka i začine po želji - ružmarin, timijan, sol i papar. Teleći ossobuco narezan na komade za serviranje marinirajte preko noći (možete i odmah ujutro staviti u marinadu, neka stoji dok ne krenete s pripremom večere). Nakon mariniranja meso posušite i prepecite na ulju s obje strane do zlatnosmeđe boje. U isto ulje, nakon što ste izvadili meso, stavite pirjati povrće iz marinade. Kada je povrće omekšalo vratite meso u tavu i sve zalijte crnim vinom iz marinade. Dodatno podlijte povrtnim temeljcem te kuhajte na laganoj vatri tri sata. Kada je meso sasvim omekšalo, izvadite ga iz tave, a ostatak umaka reducirajte do željene gustoće. Ako želite povećati kremoznost umaka, u njega ubacite nekoliko kockica maslaca pri završetku kuhanja. Rižu skuhajte prema uputama, pinjole tostirajte kratko na suhoj tavi i na kraju pomiješajte suhe sjckane rajčice, tostirane pinjole te kuhanu basmati rižu i bosiljak. Meso prelijte umakom i jelo servirajte toplo uz rižu.

VIDEO Pogledajte godišnji horoskop za strijelca

adventski specijaliteti

Darujemo vam recept za najtraženije jelo Fuliranja: Pripremite sami Esplanadine krokete s pršutom i paškim sirom!

Ako ste posjetili ovogodišnje Fuliranje na Oleander terasi hotela Esplanade, sigurni smo da niste propustili isprobati kako izgleda kada se ugledan fine dining restoran, poput Espanadinog Zinfandels'a, predstavi u street food varijanti. Chefica hotela Esplanade, Ana Grgić Tomić, otkrila nam je kako pripremiti ove sočne zalogaje koji se doslovce tope u ustima.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.