tri trika

Grudi su se objesile, na trbuhu višak? Evo kako se vrtiti u formu nakon trudnoće

Foto: Thinkstock
Grudi su se objesile, na trbuhu višak? Evo kako se vrtiti u formu nakon trudnoće
28.02.2014.
u 11:16
S obzirom na to da se koža raširila, potreban joj je poseban tretman – masaža i naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom
Pogledaj originalni članak

Donosimo vam tri trika za povratak u formu nakon trudnoće.

1. Ne možete se riješiti viška na trbuhu

Vježbe za trbušne mišiće neće mnogo pomoći u rješavanju tog problema. S obzirom na to da se koža raširila, potreban joj je poseban tretman – masaža i naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom, čime se potiče cirkulacija krvi. Ne zaboravite da je neophodno i prestati pušiti, jer nikotin uništava tkivo kolagena koji koži daje elastičnost.

2. Razmišljate o liposukciji ili kirurškom zahvatu zatezanju trbuha

Stručnjaci upozoravaju da se u prvoj godini bebina života majka ne bi smjela podvrgavati invazivnim metodama mršavljenja. Zbog promjena tkiva u trudnoći, u razdoblju od godine dana poslije poroda, postoji veća opasnost od komplikacija. Ako planirate još rađati, potpuno je besmisleno ići na bilo kakvo zatezanje trbuha. K tome, takve operacije ostavljaju i velike ožiljke na koži.

3. Podizanje grudi

Kad se grudi jednom opuste, pomažu jedino kirurzi. Izuzetno je važna prehrana tijekom trudnoće: kolikom se brzinom budete debljali, tolikom će vam brzinom rasti i grudi. Natečene mliječne žlijezde tijekom dojenja potiskuju masno tkivo, a u trenutku prestanka dojenja vrijedi sljedeće pravilo: što su grudi prije trudnoće bile veće, više će se i opustiti.

Izuzetno je važno da tijekom trudnoće nosite odgovarajući grudnjak, koji ne mora biti skup, ni grudnjak za dojilje, nego mora biti čvrst.

>>9 vježbi uz koje ćete trošiti kalorije i dok gledate omiljenu seriju na TV-u

>>Niste počeli vježbati? Vrijeme je ako do ljeta želite imati lijepu figuru

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.