savjetuje stručnjakinja

Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima

Foto: shutterstock
Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima
22.06.2022.
u 07:00
Ovu ćete naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom budžetu, kaže stručnjakinja.
Pogledaj originalni članak

Mnogi od nas preko tjedna pune svoje Tupperware posudice ostacima hrane i spremaju ih u hladnjak za kasnije ili za drugi dan, no većina te hrane ipak na kraju završi u košu za smeće.

Kako vam se više ne bi događalo da bacate velike količine dobre hrane, organizatorica iz tvrtke Apartment Therapy Melanie Gnau savjetuje da odaberete jedan dan ili večer u tjednu kada nećete ništa pripremati već će se jesti samo ostaci iz hladnjaka. 

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost

Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page

Iako se ideja možda ne čini revolucionarnom, ona kaže da ćete tu naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom budžetu.

- Smislite ili potražite online neke kreativne recepte za već pripremljenu hranu - rekla je.

Ona tako predlaže dodavanje ljutog umaka ostatcima mesa ili pripremu quesadille; meksičke tortilje koja se puni sirom i (ostacima) mesa ili stavljanje preostale tjestenine u pećnicu.

- Ako i nemate ostatke hrane, sličan ručak ii večeru jednom tjedno možete napraviti s proizvodima kojima se bliži datum isteka ili s manjim porcijama koje čuvate u zamrzivaču - kaže, "a uz to ćete svaki tjedan očistiti svoj hladnjak".

I što je možda najvažnije, dodaje, ovo je jednostavan i brz način da nahranite sebe i svoju obitelj, a izbjegnete naručivanje pizze što je često najprimamljivija i najlakša opcija. 

Majka (32) ima 12-ero djece: 'Bila sam trudna četiri godine za redom'

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.