Mnogi od nas preko tjedna pune svoje Tupperware posudice ostacima hrane i spremaju ih u hladnjak za kasnije ili za drugi dan, no većina te hrane ipak na kraju završi u košu za smeće.
Kako vam se više ne bi događalo da bacate velike količine dobre hrane, organizatorica iz tvrtke Apartment Therapy Melanie Gnau savjetuje da odaberete jedan dan ili večer u tjednu kada nećete ništa pripremati već će se jesti samo ostaci iz hladnjaka.
Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost
Iako se ideja možda ne čini revolucionarnom, ona kaže da ćete tu naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom budžetu.
- Smislite ili potražite online neke kreativne recepte za već pripremljenu hranu - rekla je.
Ona tako predlaže dodavanje ljutog umaka ostatcima mesa ili pripremu quesadille; meksičke tortilje koja se puni sirom i (ostacima) mesa ili stavljanje preostale tjestenine u pećnicu.
- Ako i nemate ostatke hrane, sličan ručak ii večeru jednom tjedno možete napraviti s proizvodima kojima se bliži datum isteka ili s manjim porcijama koje čuvate u zamrzivaču - kaže, "a uz to ćete svaki tjedan očistiti svoj hladnjak".
I što je možda najvažnije, dodaje, ovo je jednostavan i brz način da nahranite sebe i svoju obitelj, a izbjegnete naručivanje pizze što je često najprimamljivija i najlakša opcija.
Majka (32) ima 12-ero djece: 'Bila sam trudna četiri godine za redom'