Savršeni ručak

Hrskava korica i sočna unutrašnjost – za ručak je pohani bakalar iz pećnice i savršeni pire od graška

Foto: Alexander Starbuck
Hrskava korica i sočna unutrašnjost – za ručak je pohani bakalar iz pećnice i savršeni pire od graška
05.01.2023.
u 08:13
Zašto se danas ne biste nagradili s jednim sasvim posebnim ručkom. Ukusno, zdravo, raznoliko i puno prekrasnih aroma zahvaljujući začinima u smjesi za paniranje.
Pogledaj originalni članak

Za današnji recept imamo samo riječi hvale – spremite ga u svoju zbirku jer ćete sigurno često posezati za njim.

Foto: Alexander Starbuck

Bakalar s pireom od graška

Sastojci:

500 g smrznutog bakalara

1 jaje

krušne mrvice od pira (mogu i obične)

pirovo brašno

korica 1 limuna (neprskanog)

mali komadić maslaca

timijan

ružmarin

peršinov list

maslinovo ulje

Pire od graška:

450 g smrznutog graška (ili svježeg)

voda

10 listova mente

25 g maslaca

100 g kiselog vrhnja

sol, papar

Foto: Alexander Starbuck

Priprema:

Bakalar odmrznite i pustite neka se ocijedi. Za to vrijeme umutite jaja u zdjelici te pomiješajte začine i koru limuna s krušnim mrvicama. Bakalar osušite, posolite i popaprite, uvaljajte ga u brašno, jaja i na kraju u krušne mrvice sa začinima. Stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili, pospite preostalim krušnim mrvicama i utapkajte. Po bakalaru posložite nekoliko listića maslaca i stavite ga peći na 180 stupnjeva. Pecite oko 30 minuta dok kora ne dobije zlatnu boju. Dok se bakalar peče, napravite pire od graška. U kipuću vodu, u koju ste prethodno staviti listiće mente, ubacite grašak i kuhajte oko 5 minuta. Procijedite grašak, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuhao. Ubacite u posudu za miksanje, dodajte maslac, kiselo vrhnje, sol i papar te sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom. Ukoliko vam se čini da je pire pregust, dodajte par žličica vode.

 

'BILO JE NEPODNOŠLJIVO'

Srpska glumica bez zadrške popljuvala Split! Živjela u Hrvatskoj 7 godina pa se nezadovoljna vratila u Srbiju

Srpska glumica Ana Franić bez zadrške je opisala svoj boravak u jednom od najljepših dalmatinskih gradova. - Živjeti u Splitu, živjeti u bilo kojem primorskom mjestu znači naviknuti se na jedan život kakav mi ovdje ne poznajemo, na jednu potpunu učmalost manje sredine - kazala je te dodala kako joj je boravak u gradu koji broji više od 160 tisuća stanovnika bio "apsolutno nepodnošljiv".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.