Nije uvijek lako smisliti što pripremiti za doručak, osobito kad su školski praznici i imate osjećaj da su klinci stalno gladni i traže što bi jeli. Pripremite im ove žemljice s nadjevom, bit će jako zadovoljni. Recept je s bloga MyTastyPot, mjesta na kojem redovito tražimo inspiraciju za ukusne obroke.
Punjene žemljice zapečene u pećnici
Sastojci:
4 kajzerice
250 g polumasnog sira
1 jaje
2 šake peršina
malo vlasca
kocka maslaca
malo mlijeka
malo maslinova ulja
sol, papar
češnjak u granulama
Priprema:
Kajzerice zarežite na 6 dijelova. Sir ubacite u blender zajedno sa sirutkom iz pakiranja i njime napunite kajzerice. Jaje umutite, dodajte rastopljeni maslac, mlijeko, češnjak, sjeckani peršin, vlasac, sol i papar i sve promiješajte. Napunjene kajzerice namočite u umućeno jaje s jedne i s druge strane i stavite na papir za pečenje vodeći računa da budu dobro natopljene sa svih strana. Pecite ih oko 15 minuta na 200 °C dok se lijepo ne zarumene i servirajte dok su još tople.