jeste li ih već posjetili?

Hrvatska vinarija proglašena najljepšom u Europi, a još dvije su se našle u Top 10

Foto: Vinarija Rizman
Foto: Vinarija Rizman
Foto: Vinarija Rizman
Foto: Vinarija Rizman
Foto: Kaštel Sikuli
12.07.2024.
u 11:30
Pogledaj originalni članak

Međunarodna trajektna kompanija DFDS provela je opsežno istraživanje kako bi sastavila popis najljepših vinarija u Europi, a Vinarija Rizman iz Hrvatske zauzela je prvo mjesto. Studija je analizirala 20.000 Google recenzija, prvo odabravši 500 najbolje ocijenjenih vinarija, a zatim ocjenjujući sadržaj recenzija na temelju ljepote i zadovoljstva gostiju, piše Croatia Week. 

Vinarija Rizman postigla je ocjenu 94 od 100 i time zaslužila titulu najljepše vinske destinacije u Europi. "Zahvalni smo što je naš trud prepoznat. Biti prvi u Europi na temelju više od 20.000 recenzija za nas je značajan uspjeh. Nije to samo uspjeh za našu vinariju nego i za cijeli hrvatski sektor vinskog turizma", rekao je Damir Štimac, vlasnik Vinarije Rizman i pionir najmlađe hrvatske vinske regije Komarne.

"Ova titula je još jedna potvrda da smo na pravom putu, daje nam energiju da i dalje slijedimo svoju viziju, brinemo o našim gostima i predstavljamo svoj kraj najbolje što znamo. Inspirira nas da nastavimo razvijati vinorodnu regiju Komarna kao destinaciju na koju svi možemo biti ponosni. Osjećaj je kao da smo osvojili Europsko prvenstvo", dodaje. 

Vinarija Rizman u obiteljskom vlasništvu nalazi se na pola puta između Splita i Dubrovnika s prekrasnim pogledom na Pelješki most, organske maslinike, vinograde i more. Gostima pruža autentičan doživljaj najboljeg od Dalmacije, s lokalnim, svježim delicijama, organskim vinima, lijepo uređenim smještajem, blizinom plaže i ostalim atrakcijama, što ga čini mirnom oazom za opuštanje i obnavljanje.

Vinarija Poggio del Moro Boutique iz Italije rangirana je kao druga najljepša u Europi, dok je još jedna talijanska vinarija, San Giorgio a Lapi, treća. Također, još dva vinograda u Hrvatskoj također su se našla među prvih 10. Boutique vinarija Kaštel Sikuli iz Kaštel Novog zauzela je 7. mjesto na ljestvici, dok je Vinarija Vitas u Lumbardi na otoku Korčuli rangirana na 10. mjestu.

 

Epicentar ruske opsade

Kopaju se rovovi, evakuiraju bolnice i zatvaraju kafići. BBC ušao u grad koji je glavni cilj Kremlja, atmosfera je sablasna

Pokrovsk je ključna prometna točka, a pad grada značio bi da će ruske snage presjeći jedan od glavnih opskrbnih puteva u regiji. To bi vjerojatno primoralo Ukrajinu na povlačenje iz Časiv Jara, a front bi se pomaknuo bliže Kramatorsku. Za Ukrajinu bi to praktički značilo gubitak gotovo cijele Donjecke regije, koju Kremlj pokušava osvojiti od početka invazije

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.