POTRAŽITE U NOVOM BROJU SLANOG&SLATKOG

I kad imamo sve, tuđe je slađe...

I kad imamo sve, tuđe je slađe...
27.10.2015.
u 14:02
Kuhajmo zajedno, pišite nam i dalje, šaljite svoje recepte, ideje i prijedloge. Ne zaboravite, kuhanje je poput slikanja na čistom i novom platnu, a hrana je boja. Na vama je da se poigrate i pritom - uživate :)
Pogledaj originalni članak

  Zašto je ‘stranjsko’ toliko draže i slađe od našeg? Baš kao što su susjedove trešnje crvenije, jagode mirisnije, prijateljici traperice bolje stoje, trepavice su joj duže, strukić uži, muž ‘razbacanijih’ pločica s manje sijedih, gušće kose i debljeg računa…     Upravo su se u takvom raspoloženju, uzdišući za tuđim, sjatili naši ljudi na štandovska kušanja i kupnju francuskih i talijanskih specijaliteta, dok su Zagorjem širio miris domaćih kolača. Nekako su im draži sirevi, salame i salamini, mortadela, brda suhih rajčica i vrganja od domaće poslastice vrijednih žena Zagorja :(Prekrasna nam je zemlja, prebogata, plodna. Odakle god krenuli, naći ćete ideje i priče, hranu koja je još netaknuta. Sve je nadohvat ruke, treba ih samo ispružiti. Uberite, pokupite, provedite jesensko poslijepodne u šumi i istražite sve što možete učiniti sa šumskim mesom. Nabavite bundevu, okupite najmlađe i dogovorite se što ćete učiniti s njom, dio iskoristite za kuhanje, a dio za zabavu. Ne zaboravite ni da okusni pupoljci na bundevu reagiraju pojačanim lučenjem hormona sreće i uzbuđenja, zbog čega joj pripisuju afrodizijačka svojstva. Možda će vam se netko od muških ukućana pridružiti u kuhanju. Inspiracije ne nedostaje na stranicama četvrtog broja magazina.Kuhajmo zajedno, pišite nam i dalje, šaljite svoje recepte, ideje i prijedloge. Ne zaboravite, kuhanje je poput slikanja na čistom i novom platnu, a hrana je boja. Na vama je da se poigrate i pritom - uživate.     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.