dobar tek!

Idealan ručak za ljetne dane gotov u 10 minuta: Isprobajte umak za tjesteninu koji se ne kuha

Foto: Pixabay
Idealan ručak za ljetne dane gotov u 10 minuta: Isprobajte umak za tjesteninu koji se ne kuha
30.07.2023.
u 07:00
Tuna, rajčica i bosiljak – ovako zvuči savršeni brzi ljetni recept!
Pogledaj originalni članak

 Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da im ni apetit nije prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake – jela koja su brzo gotova. Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se! 

Sastojci:

  • pola kile narezanih rajčica srednje veličine
  • pola šalice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 konzerve tune u ulju
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1/4 šalice svježeg bosiljka
  • 1 žličica vinskog octa
  • sol
  • tjestenina po izboru, preporučuju se špageti

Priprema:
U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje, češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala za poslije.

Tjesteninu dodajte u zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinova ulja. Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu. Pospite s još malo parmezana. 

Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DO
doberdedec
11:20 30.07.2023.

Taj ručak koji je gotov za 10 minuta, neka si ga jede autor,tog ručka.