Vir je novi hit u hrvatskom turizmu pa smo poslušali preporuku iz turističke zajednice i posjetili novi restoran, otvoren ovog ljeta.
Kaleta mu je ime i nalazi se baš u jednoj od virskih kaleta. Zapravo se još uređuje, ali radi i hrana je vrhunska. Odlučili smo se za mesnu platu, za sve i svašta na pladnju, burger na tri kata, ćevape, svinjska rebarca, kotlete...
Nije baš da ovdje nema ribe, dapače, ponuda je solidna, ali kuharu sve pohvale za meso i umake. Doveli su i majstora roštilja iz Leskovca, a sve je već rezultiralo i visokim recenzijama i visokim mjestom na listi virskih restorana. Uz hranu i piće, jak adut su i klape, a povremeno nastupa i stand-up komičar.
– Otvorio sam restoran u lipnju i sve donedavno promet je bio slab, a onda se odjednom počelo puniti. Vole gosti i ribe, najviše riblju platu, ali ovdje kod nas hit su mesna jela. Najviše dolaze Hrvati, Slovenci i Mađari, ali ima i Rusa. Evo, jedan dolazi već pet dana i uvijek bira meso. I vino, pogotovo domaće. Vjerujem da ću uspjeti i stvarno sam optimist – kaže Luka Džaja, vlasnik Kalete.
Optimističan je s razlogom, zaključujemo puna želuca.