U slast!

Isprobajte lazanje bolonjez s ovčjim sirom

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Isprobajte lazanje bolonjez s ovčjim sirom
12.02.2014.
u 14:00
Poseban, "tajni" sastojak u ovom jelu je ovčji sir
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:

400 g tijesta za lazanje, 600 g miješanog mljevenog mesa, 350 g suhog ovčjeg sira, 5 dl vrhnja, 50 g parmezana, 2 glavice luka srednje veličine, 1 mrkva, 1 dl bijelog vina, 200 g pasirane rajčice, sol, papar po želji, žličica origana

PRIPREMA:

Sitno nasjeckati luk, mrkvu sitno naribati i sve dobro propirjati. Pri kraju dodati pasirane rajčice i origano. U posudu za pečenje staviti malo bolonjez umaka, zatim kore za lazanje, ribani sir, vrhnje, pa bolonjez. Sastojke slagati tim redoslijedom dok sve ne potrošite. Posljednji sloj odozgo posipati parmezanom, prekriti folijom i peći na 250 stupnjeva 40 minuta.

>>Prijedlog za subotnji ručak: Lazanje s četiri sira i ljutim kobasicama

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.