Kada se priprema pečeni krumpir, svatko ima svoju metodu za postizanje hrskavosti. Ako ih previše kuhate, omekšat će kao da je riječ o pire krumpiru, a ako ih ne začinite dovoljno, okus neće biti dobar, ali ne i ovom metodom. Kuhar Justin Taylor otkrio je svoj recept za savršeni pečeni krumpir, a potrebna su mu samo dva sastojka, prenosi mirror.co.uk.
Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?
Na svojim društvenim mrežama podijelio je fotografiju pečenih krumpira, a uz nju objavio recept za dobivanje hrskavog priloga. Sve što je potrebno jest dodati dva sastojka – senf i med.
Sastojci:
Krumpir
dvije žličice senfa
četiri žličice meda
sol i papar
Upute:
U jednoj posudi pomiješajte senf i papar, ovisno o začinima koje volite. Dodajte med i sve zajedno dobro pomiješajte.
Zagrijte posudu za pečenje s malo ulja, dvije žličice maslaca i soli.
Krumpir pomiješajte s polovicom smjese senfa i soli, a zatim ga stavite u posudu za pečenje i stavite ga peći. Dvadeset minuta prije kraja pečenje, dodajte ostatak smjese i nastavite peći. Za bolji okus možete dodavati smjesu svakih pet minuta.
Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!
Da bi krumpir bio hrskav treba ga peći potpuno prekrivenim vodom na niskoj temeperaturi.... mislim, jel moguće da je netko imao potrebu opisati kako ispeći hrskavi krumpir?!?!?!!? Postali smo društvo retardiranih...