u slast!

Isprobajte recept - Preliveni fileti soma

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Isprobajte recept - Preliveni fileti soma
13.02.2014.
u 21:00
Dosadilo vam je pripremanje na isti način? Isprobajte ovo
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

800 g fileta soma, 3 žumanjka, 4 dl vrhnja (biljnog), 5 listova medvjeđeg luka, prstohvat češnjaka u prahu, 1 limun, mješavina začina,

Za pohanje:

4 jaja, 200 g brašna, ulje

Način pripreme:

1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu i tako ocijediti od viška tekućine. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.

2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i peći u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.

3. Posebno umutiti vrhnje, žumanjke, sitno sjeckani medvjeđi luk, češnjak u prahu i začine po ukusu.

4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pohane filete ribe tako da se na krajevima preklapaju. Zaliti ih pripremljenom smjesom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

>>Nikad niste probali krokete od soma? Nemojte propustiti ovu priliku

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.