Iako neki radije ne bi ništa jeli nego da griju jučerašnje ostatke pizze, ima i onih kojima je pizza od prethodnog dana ukusnija nego kad je tek ispečena, no smeta im što se u mikrovalnoj kad se podgrijava 'raskvasi'.
Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?
Zato je, za sve koji vole pizzu od jučer ali ne vole da je 'mokra', bloger o hrani i stručnjak za pripremu hrane u fritezi Farwin Simaak podijelio savjet kako podgrijati pizzu bez da tijesto promijeni svoju teksturu.
Bolje je, kaže on, umjesto mikrovalne peći koristiti fritezu na vrući zrak ili običnu pećnicu; u njima se pizza neće raskvasiti, a neće joj ni trebati dugo da se zagrije.
- Friteze i pećnice pizzu ugriju otprilike za četiri minute - rekao je za The Sun i objasnio da obje prvo treba zagrijati na temperaturi od 170 °C.
Za najbolje rezultate pizzu prije pospite s par kapi ulja kako bi bila što hrskavija, a da se korica ne isuši ispod košare friteze dodajte i dvije žličice vode; kako bi se stvorila para dok se pizza grije.
- Nakon što ste pripremili fritezu i pizzu, složite kriške tako da ne idu jedna preko druge - dodao je
Pizza bi trebala biti topla za cca. četiri minute ali ako vam još nije po ukusu, ostavite i dulje provjeravajući svake minute.
- S grijanjem u fritezi nema raskvašenog tijesta, a šunka i sir će biti još ukusniji neo u mikrovalnoj -. zaključuje Simaak.
Koktelima možete pojačati imunitet: Donosimo jednostavne recepte!