pizza neće biti gnjecava...

Izbjegavate podgrijavati pizzu jer se tijesto raskvasi? Zaboravite na mikrovalnu, rješenje je friteza!

Foto: shutterstock
Izbjegavate podgrijavati pizzu jer se tijesto raskvasi? Zaboravite na mikrovalnu, rješenje je friteza!
11.05.2022.
u 12:30
Za najbolje rezultate pizzu prije pospite s par kapi ulja kako bi bila što hrskavija, a da se korica ne isuši ispod košare friteze dodajte i dvije žličice vode.
Pogledaj originalni članak

Iako neki radije ne bi ništa jeli nego da griju jučerašnje ostatke pizze, ima i onih kojima je pizza od prethodnog dana ukusnija nego kad je tek ispečena, no smeta im što se u mikrovalnoj kad se podgrijava 'raskvasi'.

Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

Foto: Thinkstock
hrana
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke

Zato je, za sve koji vole pizzu od jučer ali ne vole da je 'mokra', bloger o hrani i stručnjak za pripremu hrane u fritezi Farwin Simaak podijelio savjet kako podgrijati pizzu bez da tijesto promijeni svoju teksturu.

Bolje je, kaže on, umjesto mikrovalne peći koristiti fritezu na vrući zrak ili običnu pećnicu; u njima se pizza neće raskvasiti, a neće joj ni trebati dugo da se zagrije.

- Friteze i pećnice pizzu ugriju otprilike za četiri minute - rekao je za The Sun i objasnio da obje prvo treba zagrijati na temperaturi od 170 °C.

Za najbolje rezultate pizzu prije pospite s par kapi ulja kako bi bila što hrskavija, a da se korica ne isuši ispod košare friteze dodajte i dvije žličice vode; kako bi se stvorila para dok se pizza grije.

- Nakon što ste pripremili fritezu i pizzu, složite kriške tako da ne idu jedna preko druge - dodao je

Pizza bi trebala biti topla za cca. četiri minute ali ako vam još nije po ukusu, ostavite i dulje provjeravajući svake minute.

- S grijanjem u fritezi nema raskvašenog tijesta, a šunka i sir će biti još ukusniji neo u mikrovalnoj -. zaključuje Simaak.

Koktelima možete pojačati imunitet: Donosimo jednostavne recepte!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.