Kad bi se biralo najneobičnije voće, ta bi titula vjerojatno pripala avokadu; naime dok sve drugo voće uglavnom čine ugljikohidrati, avokado u najvećem postotku čine - masti; a baš ga zbog takvog sastava mnogi smatraju jednom od najzdravijih namirnica na svijetu!
Možete li pogoditi o kojim se plodovima radi? Evo kako voće i orašasti plodovi izgledaju dok su nezreli
Kad u trgovini želite izabrati savršeni primjerak, važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari, a kuharica Kim McCosker otkrila je odličan trik kako uvijek izabrati najbolji avokado.
“Avokado ima peteljke i jednostavno guljenje male peteljke može reći puno o voćki; ako se ona lako odvaja, a kad ju skinete ugledate zeleni plod, to je savršena zrelost i spreman je za konzumaciju!”, objasnila je Kim za Daily Mail.
Ako je stabljika pak ‘tvrdoglava’ i teško se uklanja, najvjerojatnije je avokado prezreo, odnosno ako kad se ukloni otkrije tamnije obojen plod, avokado je vjerojatno žilav i nejestiv.
Kakva vještina: Ovaj surfer hoda po vodi! Pogledajte snimke: