Popularni kuhar Jamie Oliver objavljuje bezbroj genijalnih recepata na svojoj internetskoj stranici kojima nikada ne razočara. U kategoriju jednostavnih recepata koji se mogu spremiti za doručak ili večeru uvrstio je ovaj ukusni sendvič s jajima, mekanim pecivom, rajčicom i lukom.
Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
4 velika jaja
2 mekana peciva – lepinja ili brioche
1 crveni luk
200 g zrele rajčice
15 g korijandera
Ocat i maslinovo ulje
1 žličica garam masala začina
Kuhar otkrio kako najjednostavnije izvaditi sjemenku iz avokada:
Umutite i začinite jaja, prerežite peciva na pola, očistite i krupno naribajte luk. Stavite jednu žlicu u zdjelu, posolite i prelijte s malo octa. Ostavite sa strane da se lagano ukiseli.
Ostatak luka stavite u tavu na srednju vatru sa žlicom maslinovog ulja i začinom garam masala. Pržite tri minute, a zato vrijeme krupno nasjeckajte rajčicu. Maknite luk s vatre i dodajte rajčicu na tavu dvije minute. Čim se počnu sušiti, promiješajte, ostavite još dvije do tri minute i maknite s vatre.
Zagrijte peciva na tavi s obje strane, premažite ih rajčicom, dodajte korijander, preklopite i lagano pritisnite rukom. Jaja ispecite kao kajganu, dodajte ukiseljeni luk i lagano začinite garam masalom. Dobar tek!
Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost: