Olakšajte si kuhanje

Jamie Oliver ima super trik kako što bolje iskoristiti jedan svježi začin - nema bacanja hrane, a okus je intenzivniji

Foto: Facebook/Jamie Oliver/David Loftus
Jamie Oliver ima super trik kako što bolje iskoristiti jedan svježi začin - nema bacanja hrane, a okus je intenzivniji
24.09.2020.
u 07:00
Istu metodu možete koristiti za češnjak i đumbir.
Pogledaj originalni članak

Tražite načine kako što bolje iskoristiti voće i povrće prije nego se pokvari, kako ga ne biste bacali? Poznati kuhar Jamie Oliver otkrio je na svom Facebook profilu jedan koristan trik kojim ćete spriječiti bacanje namirnica, ali i postići intenzivniji okus u jelu. 

U svojoj objavi pisao je o svježim čili papričicama i otkrio kako da ih čuvate bez da se na njih uhvati plijesan ili da postanu trule. 

Pohranite ih u plastičnu posudu i zamrznite! Ne brinite, ne morate ih vaditi nekoliko sati prije kuhanja da se odmrznu - uzmite ih iz posude dok pripremate jelo i samo naribajte.

Jedan je korisnik TikToka uspio otkriti recept umaka koji se nalazi u Big Macu: Evo kako ga pripremiti.

"Odličan trik za čuvanje papričica koje se u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi brzo kvare. Kada ih zamrznete i onda direktno naribate u jelo, okus će biti intenzivniji", napisao je.

Objava je brzo prikupila puno komentara, a ljudi su otkrili da istu metodu koriste za đumbir i češnjak, prenosi Daily Star.

Pogledajte galeriju: Hrana koja je štetna, a mislili smo drugačije

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.