Nalazi se u gotovo svakom jelu, a može se jesti i samostalno kao prilog - luk je nezaobilazna namirnica u gotovo svakom kućanstvu. No nekada zna biti prejak i preuzeti okus cijelog jela, ali poznati kuhar Jamie Oliver na svojim društvenim mrežama otkrio je trik, koji je naučio od poznate talijanske kuharice Nonne Rosanne, kako to spriječiti, prenosi mirror.co.uk.
Na svom Instagram profilu napisao je:
- Koristim njezin trik pranja narezanog luka prije kuhanja kako bih ga ublažio, a voda će ga učiniti i slađim dok se kuha.
Oštar miris i ljutina rezultat su sumpornih spojeva u luku, ali njih se lako riješiti. Ispiranjem sumpornih spojeva iz luka uklanjate njegovu ljutinu. Uz to, ovaj poznati kuhar podijelio je i recept u kojem možete isprobati ovaj trik za luk, ali tvrdi da je bilo koji recept odličan za isprobavanje trika. Također trik možete probati i u jednostavnim jelima, kao što je miješana salata u koju dodate luk.
Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:
Jedem luk baš zato što je ljut. Ti englezi stvarno nisu normalni