Guljenje češnjaka može biti prava noćna mora. Iscrpljujuće ljuštenje tankog sloja zaštite oduzet će vam puno vremena, i najvjerojatnije vas naživcirati. No, postoji jedan trik koji će vam omogućiti da dobijete cijelu glavicu češnjaka bez zaštitnog sloja u manje od minute.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....
Kako prenosi The Sun, trik je na Tik Toku podijelila stranica Cravings by Chrissy Teigen, a video je pregledan više od 600 tisuća puta otkako je objavljen.
- Stavite cijelu neoguljenu glavicu češnjaka u zdjelu i do pola prelijte vodom. Zatim stavite u mikrovalnu na 30 sekundi prije nego što je izvadite iz vode i osušite. Nakon toga kuharskim nožem odrežite cijeli korijen češnjaka - piše u opisu videa.
U nastavku videa piše da trebate nježno istisnuti režnjeve češnjaka iz ljuske. Nekim režnjevima će možda trebati mala pomoć da se ogule do kraja, no kod većine bi ljuska trebala samo skliznuti.
@cravingsbychrissyteigen Peel a whole head of garlic in under a minute 🧄✨ Put a whole garlic bulb (unpeeled and untrimmed) in a bowl and cover halfway with water. Microwave for 30 seconds.✨ Remove from the water and pat dry.✨ Using a utility or chef’s knife, slice off the root end of the garlic.✨ Gently squeeze out the cloves of garlic. Some may need a little coaxing, but the skins should pop off without the sticky, garlic paper mess!
♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath
Mnogi korisnici ostali su impresionirani ovim trikom pa svoje su svoje oduševljenje odlučili podijeliti u komentarima.
- Gubio sam toliko vremena na guljenje češnjaka i sada mi govorite da je to tako jednostavno? - komentirao je jedan korisnik.
- Moj život se sada promijenio jer sam saznao za ovo - dodao je drugi.
Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!