LESKOVAČKI ROŠTILJ

Jednostavna punjena vješalica

03.05.2017.
u 08:45
Kako bi roštilj bio zabavan, možete se poigrati i s nadjevima za “prave” komade mesa. Punjenu vješalicu, odnosno svinjski kare idealno je puniti sirom, slaninom i kiselim krastavcima
Pogledaj originalni članak

Pravi leskovački roštilj zahtijeva znanje i puno truda, a mi donosimo nekoliko zanimljivih recepata majstora Srđana Stankovića

Kako bi roštilj bio zabavan, možete se poigrati i s nadjevima za “prave” komade mesa. Punjenu vješalicu, odnosno svinjski kare idealno je puniti sirom, slaninom i kiselim krastavcima, a batak možete napuniti šunkom, ali i mozzarellom.

Jednostavna 
punjena vješalica

Sastojci:

300 g svinjskog karea bez kosti

70 g sira

70 g špeka

kiseli krastavci

sol

papar

maramica

Priprema:

Svinjski kare potrebno je izrezati na tanke šnite u lepezu te dobro rastući batom za meso. Dodati sol i papar. Na rastučeno i začinjeno meso staviti sir, špek i razrezane kisele krastavce. Sve zajedno zarolati u oblik rolade te umotati u maramicu. Peći na laganoj vatri 20 do 25 minuta.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.