plava riba

Jednostavnije od ovog ne može: Srdele u obliku ražnjića najviše će obradovati one najmlađe

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Jednostavnije od ovog ne može: Srdele u obliku ražnjića najviše će obradovati one najmlađe
13.05.2022.
u 06:32
Količina koju predlažemo dovoljna je za 3-4 osobe, a vi je možete prilagoditi prema vlastitim željama i kapacitetima. Prvih desetak minuta prekrijte ih folijom kako bi se lijepo ispekle, a da se ne isuše.
Pogledaj originalni članak

Zbog srdela morate ustati u cik zore i biti među prvima u ribarnici jer inače biste mogli ostati bez svoje porcije, ali isplati se uložiti taj mali trud jer uz još manje truda u kuhinji dobit ćete izvrsno jelo za prste polizat!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ražnjići sa srdelama

Sastojci:

13-15 komada krupnijih srdela, očišćenih, s glavama

kvalitetno, ekstradjevičansko maslinovo ulje

nekoliko kolutova nešpricanog limuna za pečenje

krupna morska sol

svježa grančica ružmarina

Za začin i ukrašavanje:

1-2 režnja češnjaka, sitno sjeckanih

šaka svježe sjeckanog peršina

kvalitetno, ekstradjevičansko maslinovo ulje

ukrasne niti čilija, po želji

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Srdele očistite, osušite na kuhinjskom papiru pa pažljivo probodite štapićima za ražnjiće - od repa do glave. Poslažite ih na lim za pečenje, poškropite maslinovim uljem i pospite krupnom morskom soli. Zbog arome dodajte grančicu ružmarina. Ubacite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva dok lijepo ne porumene, ukupno oko 20 minuta. Predlažemo da ih prvih desetak minuta prekrijete folijom kako bi se lijepo ispekle, a da se ne isuše. Izvadite ih iz pećnice i poslužite na kruhu koji ste tostirali na gril tavi s malo maslinova ulja. Po želji ribu premažite mješavinom ulja, češnjaka i peršina ili samo pokapajte uljem i ukrasite nitima čilija.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.