S Anom Grgić svako je jelo senzacija, a jesen je osobito uzbudljivo doba - puno boja, mirisa i fantastičnih okusa. Ana u svojim receptima najčešće bira butternut buču, čiji oblik podsjeća na glazbalo te sadrži vrlo visok udio omega-3 masti. Ovaj naizgled jednostavan recept oduševio je naše goste - spoj lješnjaka, chia sjemenki i bučina ulja sa slatkom bučom nutritivno je savršena kombinacija - jelo nakon kojeg ćete se osjećati poletno i razigrano kao jesensko lišće - tvrdi Ana Grgić.
Salata s bučom i kozjom skutom
Sastojci:
300 g buča butternut
100 g kozja skuta
20 g lješnjaci (prženi, mljeveni)
10 g chia sjemenke
1-2 dl bučinog ulja
Priprema:
Buču ogulite i narežite na štapiće, blanširajte je na pari (ili na vodi) 10-15 minuta da omekša. Zatim je prepecite na grillu ili grill-tavi nekoliko minuta da se zapeče i dobije lijepu boju. Posolite i popaprite po želji. Napravite dressing od lješnjaka, chia sjemenki i bučina ulja. Sve promiješajte i dodajte narezanu skutu.
Buču možete kupiti na trešnjevačkom placu, zajedno s ljubavnim savjetima.