Zanimljivo...

Jeste li se ikada pitali zašto vrata javnih WC-a ne idu do poda? Evo razloga

Foto: Shutterstock
Jeste li se ikada pitali zašto vrata javnih WC-a ne idu do poda? Evo razloga
10.08.2024.
u 08:00
Iako možda nije najugodnije okruženje za obavljanje nužde, ispostavilo se da postoje valjani razlozi zašto oni koji su zaduženi za opremanje javnih kupaonica odlučuju postaviti kratka vrata.
Pogledaj originalni članak

TikToker MattypStories naveo je nekoliko razloga za taj razmak, piše Unilad. Zdravstveni problemi mogu se pojaviti bilo gdje, uključujući javne WC-e. Ako biste se onesvijestili u potpuno zatvorenoj kabini, sasvim je moguće da bi prošli sati prije nego što bi itko shvatio da ste u nevolji. Razmak između vrata i poda bi izvana jasno pokazao da je netko pao na pod i treba pomoć.

Ovaj razlog je podržan u blogu Coastal Contract Hardware, koji objašnjava: "Nije neuobičajeno da starija osoba ima problema u nepoznatoj kupaonici i završi s ozljedom. Vrata kabina omogućuju da se vidi je li netko na podu i treba li medicinsku pomoć."

VEZANI ČLANCI: 

Hitni slučajevi izvan kabine: Ako bi se ključ na vratima zaglavio, bilo bi moguće da se netko provuče ispod vrata ili barem naznači da treba pomoć u slučaju nužde.

Čišćenje: Razmak između vrata na javnim kabinama također olakšava čišćenje, jer omogućuje lakše brisanje poda ispod njih. A s obzirom na to da javne kupaonice obično imaju puno prometa, na ovaj način ih je lakše održavati čistima.

VEZANI ČLANCI: 

Trošak: Vjerojatno nije iznenađenje da postoji element uštede novca u ovoj misteriji kratkih vrata kabina, ali zapravo je prilično jednostavno: manja vrata koriste manje materijala i stoga su vjerojatno jeftinija za proizvodnju od vrata koja dosežu do poda. Dakle, sljedeći put kada poželite da vrata javnog WC-a dosegnu pod, sjetite se da postoje dobri razlozi zašto su kraća.

Pas koji 'govori': 'Može izraziti niz potreba i emocija, pa čak i kad treba na WC'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MO
montello
11:40 10.08.2024.

Da u slucaju da netko vidi da dolje lezi bez svijesti netko pozove hitnu

BU
busbus59
10:26 10.08.2024.

Neki ipak imaju vrata do poda i potpuno su zatvoreni.

Avatar Žuti
Žuti
10:04 10.08.2024.

U SADu imaju ogromne rupe dolje. Ako sjedneš skoro ljudi mogu vidjeti do ispod koljena.