Pripremanje zimnice neodvojiv je dio naše tradicije, a danas je taj običaj ponovno u modi. Ponajprije jer je zimnica nešto što radimo iz gušta s obzirom da nam je većina namirnica dostupna tijekom cijele godine. Smokva, dinja, ajvar, cikla, kupus – odaberite svoje najdraže sastojke i krenite u pripremu zimnice koja nikad nije bila lakša!
U posebnom prilogu 'Narodna zimnica' otkrijte recepte koji spajaju mudrost naših baka s modernim tehnikama. Saznajte kako pravilno konzervirati sezonsko voće i povrće te uživati u okusima ljeta tijekom cijele zime. Bez obzira na to jeste li iskusni u pripremi zimnice ili tek početnik, naši jednostavni i korisni savjeti pomoći će vam da uspješno spremite domaće delicije. Pridružite nam se i zaronite u svijet zimnice koja budi sjećanja i donosi radost na svaki stol! U utorak 3. rujna potražite poseban prilog 'Narodna zimnica' na dar uz Večernji na svim kioscima, a u nastavku vam donosimo recept za domaći kečap.
Sastojci:
• 10 kg rajčica
• 8 velikih crvenih paprika roga
• 5 čili papričica
• 8 većih glavica luka
• nekoliko grančica celera
• šećer
• sol
• cimet
• papar
• konzervans prema želji
• 1 dl vinskog octa
• 3 dag senfa
• ½ naribanog muškatnog oraščića
Priprema:
Rajčice ogulite i nasjeckajte, isto tako i ostalo povrće, te skuhajte. Kad sve omekša, dodajte začine, propasirajte i nastavite kuhati do željene gustoće. Ulijte u vruće sterilizirane staklenke i zatvorite.