Neće biti tako ukusne...

Jeste li znali da gljive zapravo ne biste trebali prati prije kuhanja? Evo zašto

Foto: Shutterstock
Jeste li znali da gljive zapravo ne biste trebali prati prije kuhanja? Evo zašto
04.02.2022.
u 15:30
Kuharica otkrila što napraviti umjesto ispiranja pod vodom.
Pogledaj originalni članak

Gljive su jedna od svestranih namirnica, s njima možete napraviti gomilu raznih recepata, ali jedna stvar koju gotovo svi rade prije kuhanja, a nije baš najbolja ideja, je ispiranje pod vodom.

Kuharica koja stoji iza TikTok profila @InspiredTaste otkrila je da se ne bi trebate prati prije kuhanja, zato jer su onda pretjerano vlažne i nećete uspjeti postići dobru teksturu. Bit će pomalo gnjecave, a i cijela priprema će dulje trajati jer će ispuštati puno vode.

Trebalo bi ih, zapravo, samo obrisati papirnatim ručnikom da skinete ostatke zemlje, prenosi The Sun.

Otkrila je još nekoliko savjeta:
1. Izrežite ih na gotovo identične komade kako bi u isto vrijeme bili svi gotovi, odnosno kako ne bi dio izgorio, a dio se predugo spremao. 
2. Predlaže korištenje limuna, svježeg češnjaka i timijana ili ružmarina - ovi začini će izvući najbolje arome gljiva.
3. Pržite ih u tavi na malo ulja, na vatri srednje jačine, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. 

@inspiredtaste Our favorite way to cook mushrooms #recipes #mushrooms ♬ BARELY BREATHING - Grant Averill

Znate li kako se zapravo priprema omiljeni Big Mac?

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.