Neimenovana Australka očistila je i pospremila smočnicu, a onda je, zadovoljna i ponosna rezultatom, podijelila fotografiju odrađenog posla na Facebooku.
Dok je ona mislila kako će ljudi pohvaliti način na koji je sve posložila, korisnici Facebooka primijetili su nešto sasvim drugo, prenosi The Sun.
Ono što je njima upalo u oko su jaja koja, u kartonskoj kutiji, stoje na sobnoj temperaturi odnosno na polici smočnice. "Pospremi jaja u hladnjak, odmah. Ne mogu stajati u smočnici, nikako", napisao je netko, a odmah je stiglo i mnoštvo sličnih komentara.
"Pokvarit će se sedam puta brže ako stoje na toplom, stavi ih u hladnjak", sugerirao je netko.
Istraživanje: Pranje suđa smanjuje stres i tjeskobu! Slažete li se ili ipak prepuštate pranje perilici? 😂😉
Našlo se ipak, u moru komentara, onih koji su podržali njezinu metodu pohranjivanja jaja jer ih tako drže i sami. "Farmerica sam, uzgajam jaja i svježa mogu stajati na sobnoj temperaturi i do četiri tjedna, a u hladnjaku šest. Jedino ne smiju stajati na suncu i na jako toplom."
Izgleda da je ovako, naizgled obična stvar, drugačija u kućanstvima diljem svijeta. U Hrvatskoj gotovo svi drže jaja u hladnjaku, u Britaniji je bitno da su na temperaturi manjoj od 20°C što ne mora nužno biti u hladnjaku, a u Australiji ih, čini se, drže u smočnici.
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put
Ako se jaja i pokvare ima načina da ih se upotrijebi.