slatko, a zdravo!

Kad Gladuša nadmaši samu sebe: Spektakularno 'slatko od grejpa' samo za one najizbirljivije

Foto: Alexander Starbuck
Kad Gladuša nadmaši samu sebe: Spektakularno 'slatko od grejpa' samo za one najizbirljivije
28.01.2023.
u 07:00
Gastrobologerica Zrinka Zekulić na svom blogu godinama slaže zbirku fantastičnih recepata sa zajedničkim predznakom: zdrava i ukusna prehrana. Ovaj desert oduševit će sve kojima desert nije samo dnevna doza šećera.
Pogledaj originalni članak

Zavirite na blog 'Gladuša' i uživajte u Zrinkinim kreativnim receptima koji se jednostavno i brzo pripremaju, a rezultat je uvijek savršen!

Foto: Alexander Starbuck

Slatko od grejpa

Baza:

  • 100 g tostiranih lješnjaka
  • 30 g kokosoviih mrvica
  • 30 g kokosovog ulja
  • 30 g meda

Krema:

  • 400ml kokosovog mlijeka
  • 1 zvjezdasti anis
  • korica 1 domaćeg limuna
  • 150 ml cijeđenog soka grejpa 
  • 280 ml biljnog mlijeka
  • 4 žlice škroba (gustin/tapioka)
  • 5-6 žlica smeđeg šećera (ovisno o jačini grejpa i vašim željama)

Foto: Alexander Starbuck

Postupak:

Sve sastojke za bazu stavite u multipraktik i miksajte dok se svi sastojci ne spoje. Baza će na prvu biti mrvičasta, ali utiskivanjem u čaše i stajanjem u hladnjaku će se stisnuti. Žlicom je utisnite na dno zdjelice (čaše) i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Sada napravite kremu od grejpa. Polako zagrijavajte kokosovo mlijeko sa zvjezdastim anisom, limunovom koricom, šećerom i procijeđenim sokom od grejpa. U drugu zdjelicu ulijte bademovo mlijeko i škrob i miješajte da ne nastanu grudice. Kada kokosovo mlijeko bude vruće, dodajte miješavinu mlijeka i škroba i miješajte dok se ne zgusne.

Foto: Alexander Starbuck

Kremu pokrijte plastičnom folijom tako da ne ostane zraka (da ne nastane korica), ostavite da se malo ohladi i potom ulijte u čaše. Ako vam je ostalo soka od grejpa, ulijte ga u mali lončić i stavite na laganu vatru da se reducira pa pokapajte po vrhu kreme. Ostavite u hladnjaku oko 3 sata da se krema stisne.

Foto: Alexander Starbuck

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.