Ideju za umak dala nam je blogerica Tatjana Miletić koja se uvijek trudi svakom jelu dati zanimljivu notu ili ga obogatiti nekim dodatkom poput umaka koji može biti dobra ideja u posljednji čas.
Umak od jabuka, hrena i bijelog vina
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 1 jabuka
- 1 žlica hrena
- 50 ml bijelog vina
- 40 g poriluka
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- sol, papar
Priprema:
Na maslacu prodinstajte jabuke otprilike petnaest minuta i odložite ih sa strane. Na tom istom maslacu prodinstajte sitno sjeckani poriluk (5-10 minuta) dok ne omekša. Potom dodajte vino, hren, sol, papar, vrhnje za kuhanje i kuhajte pet minuta. Na kraju dodajte jabuke i štapnim mikserom sve sjedinite. Ako vam smetaju komadići jabuka u umaku, možete ga procijediti prije posluživanja.