Kad je bal...

Kad klincima danas iznesete ovu klopu na stol, jest će vam 'iz ruke'!

Foto: Vigor Klaić
Kad klincima danas iznesete ovu klopu na stol, jest će vam 'iz ruke'!
28.01.2023.
u 07:00
Zapečena tjestenina s kobasicama zasitno je jelo od kojeg će se kućom širiti neodoljiv miris slasnih dimljenih kobasica - idealna kombinacija za sve vas koji ćete dan provesti na snijegu sa svojim mališanima.
Pogledaj originalni članak

Umjesto špinata možete koristiti brokulu, blitvu, tikvice ili neko drugo povrće koje vam je trenutno dostupno, a krem sir možete zamijeniti kiselim vrhnjem, savjetuje autorica recepta Tanja Pastuović Klaić.

Foto: Vigor Klaić

Zapečena tjestenina s kobasicom

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 200 g dimljene kobasice
  • 200 g špinata
  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g krem sira
  • 100 g naribanog sira trapista (ili drugog polutvrdog sira)
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žličica maslaca
  • 1 grančica timijana
  • sol, papar

Priprema:

U posoljenoj vodi kuhajte tjesteninu par minuta kraće nego što piše u uputama na ambalaži, maknite s vatre pa dodajte svježi špinat, potopite ga i čim povene odmah sve ocijedite. Pećnicu zagrijte na 200 °C. U manjoj zdjeli umutite jaja, dodajte krem sir i mlijeko, posolite, popaprite i sve dobro promiješajte. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, dodajte tjesteninu i špinat, pospite naribanim trapistom i listićima timijana, dodajte narezanu kobasicu i sve malo promiješajte. Prelijte smjesom od jaja i krem sira, pospite naribanim parmezanom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 15-20 minuta, odnosno dok se sir otopi i tjestenina zapeče.

Foto: Vigor Klaić

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.