Obratite pažnju

Kajgana vam često ne uspije? Možda radite neku od ovih pogrešaka

Foto: shutterstock
Kajgana vam često ne uspije? Možda radite neku od ovih pogrešaka
12.12.2020.
u 07:00
Iako je ovo jelo brzo i jednostavno, neke stvari ljudi često krivo rade.
Pogledaj originalni članak

Kombinacija proteina i masti, jednostavna i brza priprema, hranjiv obrok i dugotrajan osjećaj sitosti - ovako najbolje možemo opisati jaja. U kojem god obliku ih pripremali, znajte da unosite kvalitetnu namirnicu. Priprema je zaista jednostavna, ali ponekad ni ovo jelo ljudima ne uspije. Moguće je da radite neku pogrešku, a da toga niste ni svjesni. Donosimo nekoliko savjeta i trikova kojima se trebate poslužiti ako želite da vam kajgana baš svaki put ispadne savršeno.

Koristite tavu od lijevanog željeza
Nikada nemojte koristiti ovakvu tavu kada pripremate kajganu. Jaja će se zalijepiti i nećete ih moći promiješati, a kamoli izvaditi iz na tanjur bez mučenja. Koristite tavu koja se ne lijepi i izbjegnite dugotrajno ribanje četkom za pranje suđa, prenosi Mashed.

Pripremate kajganu na jakoj vatri
Jako su brzo gotova, ali ne bi ih trebalo pripremati na jakoj vatri. Nećete uštedjeti na vremenu, tako da slobodno zagrijte tavu na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Skuhat će se ravnomjerno.

Djevojka na tostu testirala koliko djeluju proizvodi koji štite kosu od topline! Rezultat je nevjerojatan!

Mutite jaja u tavi
Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na razbijanje jaja direktno u tavu. Uzmite malu zdjelu ili tanjur, umutite ih vilicom ili pjenjačom, začinite i u tavu dodajte nakon što se zagrijala.

Ostavite ih u tavi predugo
Kada ste jednom isključili vatru, jaja nikako nemojte ostavljati još u tavi. Ona brzo mijenjaju svoj oblik i dovoljna im je mala količina topline da se promijene. Kako biste izbjegli da budu suha i tvrda, izvadite ih iz tave odmah. Ako ih ne planirate odmah pojesti, obavezno prekrijte aluminijskom folijom.

Kajgana, kuhana ili poširana jaja... Radite li baš sve kako treba?

Foto: Screenshot YouTube
jaja u oblacima
Foto: Thinkstock
jaja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jaja
Foto: Pixabay
Domaća jaja
Foto: Pixabay
Domaća jaja
Foto: Thinkstock
Omlet
Foto: Thinkstock
Omlet
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
jaja
Foto: Thinkstock
jaja
Foto: Thinkstock
Jaja
Foto: Thinkstock
kuhanje jaja
Foto: Thinkstock
jaja, jaje, kuhano jaje, doručak (1)

OSOBNE FINANCIJE

Financijska pismenost – ključna vještina svih generacija

Svaki dan se suočavamo s mnogobrojnim odlukama. Većina ih je jednostavna poput onih što danas doručkovati ili odjenuti, no postoje i one složenije kao što su: „Koliko novca mogu potrošiti na kupovinu hrane ili cipela?“ ili „Mogu li si priuštiti odlazak u kino?“. Što smo uspješniji u donošenju odluka, život će nam biti kvalitetniji; uz manje briga, bolje ćemo koristiti vrijeme, učinkovitije raspolagati novcem i naposljetku biti sretnije i zadovoljnije osobe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar jeremija1
jeremija1
13:47 12.12.2020.

Kakva je to samo glupa turska riječ "kajgana" ! Tko to uošće koristi ? Kosa mi se diže u zrak kad je čujem

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
13:42 12.12.2020.

Besmislena li članka