brzo i fino

Kako dobiti savršeno hrskavu koricu na filetu oslića? Vrlo jednostavno, pripremite li ga po ovom receptu!

Kako dobiti savršeno hrskavu koricu na filetu oslića? Vrlo jednostavno, pripremite li ga po ovom receptu!
28.01.2022.
u 08:33
Svatko povremeno voli pojesti panirani filet oslića, a danas vas pozivamo da isprobate novi recept u kojem će vas oduševiti divne, herbalne arome skrivene u smjesi za paniranje.
Pogledaj originalni članak

Oslić je jedna od onih riba koju nitko neće odbiti, a klinci osobito. Premda mu cijena nije osobito prijateljska, povremeno treba uživati u njegovu delikatnom mesu koje svi obožavamo kad je obloženo ukusnom, hrskavom koricom.

Fileti oslića u aromatičnom, hrskavom omotaču

Sastojci:

4 fileta oslića

25 g sira Grana Padano, ribanog

75 g maslaca, rastopljenog

150 g krušnih mrvica

2 žlice svježe sjeckanog začinskog bilja, peršin, timijan, kopar

ribana korica i sok 1 limuna

Za maslac od limuna i kapara:

1 žlica kapara

75 g maslaca, rastopljenog

1 žlica svježe sjeckanog začinskog bilja, peršin, timijan, kopar

sok 1 limuna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite filete oslića na lim koji ste obložili papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, nasjeckano začinsko bilje, limunovu koricu, naribani parmezan i otopljeni maslac te dobro promiješajte. Lagano začinite solju i crnim paprom. Podijelite ovu herbalnu panir smjesu između četiri fileta pa ih lijepo obložite sa svih strana. Tako pripremljenu ribu stavite u pećnicu na 18-20 minuta, odnosno dok kora od začinskog bilja ne bude hrskava. U međuvremenu napravite maslac s aromom limuna tako što ćete u otopljeni maslac dodati nasjeckano začinsko bilje, kapare i limunov sok. Maslac držite na toplom mjestu dok riba ne bude gotova, a zatim ga pokapajte po korici od zuačinskog bilja..

Foto: Shutterstock

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.