S maslinama, pistacijama, tradicionalna...
Kakva god bila, mortadela je salama koja je obilježila mnoga djetinjstva, a najslađa je u bijelom pecivu zamotana u salvetu kao školska užina.
Salama napravljena u promjerima za koje trebaju dva kršna gurmana ne bi li je 'zagrlili' ima jedan jedni uvjet kada se servira: mora biti narezana tanko poput papira, toliko fino da se kroz nju naziru siluete, te uvijek dobro ohlađena.
Kako se s mortadelom, onom PIK-ovom, poigrao na kulinarskoj radionici "Che buona Mortadella" majstor kuharstva Branko Ognjenović vidjeli su Zagrepčani okupljeni na Trgu bana Jelačića.
Predstavljajući novu PIK-ovu mortadelu s crnim maslinama, odabrao je neodoljive talijanske recepte, a u pripremi malih zalogaja s premium proizvodom tradicionalne talijanske recepture chefu Ognjenoviću asistirala je Mia Kovačić.
Zajedno su pripremili sjajne ljetne zalogaje tramezzine, piadine i focaccie, a sve to s PIK-ovom mortadelom. Bila je to prilika da posjetitelji kušaju, ali i nauče ponešto o kreativnoj i jednostavnoj talijanskoj kuhinji i običaju priprema malih zalogaja. Uz male aperitive, ovo je sjajan odabir hrane za druženja ili male zalogaje, posebno u ljetnim danima.
>>Zašto ne biste probali? Panirani inćuni na salati od koromača