pozdrav iz italije

Kako mortadelu uklopiti u ljetne kreativne zalogaje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
mortadela
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
mortadela
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
mortadela
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
mortadela
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
mortadela
03.07.2014., Zagreb - Kulinarska radionica Che buona Mortadela na kojoj je predstavljena nova PIK Mortadela s crnim maslinama uz talijanske recepte u reziji Majstora kuhara Branka Ognjenovica. U pripremi malih zalogaja s premium proizvodom tradicionalne t
04.07.2014.
u 09:14
Mora biti narezana tanko poput papira, toliko fino da se kroz nju naziru siluete, te uvijek dobro ohlađena
Pogledaj originalni članak

S maslinama, pistacijama, tradicionalna...

Kakva god bila, mortadela je salama koja je obilježila mnoga djetinjstva, a najslađa je u bijelom pecivu zamotana u salvetu kao školska užina.

Salama napravljena u promjerima za koje trebaju dva kršna gurmana ne bi li je 'zagrlili' ima jedan jedni uvjet kada se servira: mora biti narezana tanko poput papira, toliko fino da se kroz nju naziru siluete, te uvijek dobro ohlađena.

Kako se s mortadelom, onom PIK-ovom, poigrao na kulinarskoj radionici "Che buona Mortadella" majstor kuharstva Branko Ognjenović vidjeli su Zagrepčani okupljeni na Trgu bana Jelačića.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predstavljajući novu PIK-ovu mortadelu s crnim maslinama, odabrao je neodoljive talijanske recepte, a u pripremi malih zalogaja s premium proizvodom tradicionalne talijanske recepture chefu Ognjenoviću asistirala je Mia Kovačić.

Zajedno su pripremili sjajne ljetne zalogaje tramezzine, piadine i focaccie, a sve to s PIK-ovom mortadelom. Bila je to prilika da posjetitelji kušaju, ali i nauče ponešto o kreativnoj i jednostavnoj talijanskoj kuhinji i običaju priprema malih zalogaja. Uz male aperitive, ovo je sjajan odabir hrane za druženja ili male zalogaje, posebno u ljetnim danima.

>>Zašto ne biste probali? Panirani inćuni na salati od koromača

>>Jednostavno, jeftino i ukusno: Široki rezanci s gljivama

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.