recept za mršavljenje

Kako smršavjeti u 13 dana? Jedite najomiljeniju ljetnu namirnicu

Foto: Thinkstock
lubenica
Foto: Filip Brala/PIXSELL
lubenica
Foto: Thinkstock
Lubenica
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
lubenica
Foto: Thinkstock
pas,lubenica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
lubenica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
lubenica
Foto: Thinkstock
Lubenica
25.06.2018.
u 09:28
Dijetu s lubenicom biste trebali provoditi od devet do 13 dana.
Pogledaj originalni članak

Lubenica je mnogima omiljena ljetna namirnica koja osvježava i daje osjećaj sitosti, a ako želite izgubiti pokoji nežejeni kilogram, onda će vam lubenica biti još češći izbor. 

Dijetu s lubenicom biste trebali provoditi od devet do 13 dana. Prva tri dana jedite samo lubenicu, a nakon toga, uz ostale obroke, kao međuobrok.

Za doručak jedite zdjelu zobenih pahuljica s mlijekom i nekoliko žlica kravljeg sira, za međuobrok od 2 do 3 kriške lubenice, za ručak pileći file, ribu ili govedinu na naglo, salatu od bilo kojeg povrća s malo maslinova ulja i octa te za večeru od dvije do tri kriške lubenice. Vlakna kojima je bogata držat će vas sitima i spriječiti prejedanje. 

100 grama lubenice sadrži tek 30 kalorija, a odličan je izvor vitamina C, vitamina A, B1 i B6 te minerala kalija i magnezija.  Nakon što završite dijetu s lubenicom, kako biste održali proces mršavljenja, zamijenite sve sokove običnom vodom i lubenicom. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

VO
vorda400
10:00 25.06.2018.

Niste napisali osim niskih kalorija koliko šećera lubenica ima a vitamini iz lubenice su zanemarivi

DU
Deleted user
10:26 25.06.2018.

VOLIM LUBENICU DO NEBA.... ali dragi autore ovoga članka. Zašto je sada lubenica 5-6 kuna kila ??? Ne mogu dati 100 kuna za lubenicu sumpora vam kiselog i slatkog. Lebenicu bih jeo svaki dan samo neka bude 2 kune kila.